Ziua Logo
  Nr. 3892 de joi, 29 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Curent si gradinite la toata lumea!
-- Pe picior de restructurare, Guvernul Tariceanu promite incheierea electrificarii pana in 2010 si 200 de milioane de euro pentru constructia si reabilitarea de scoli si gradinite
Foto: ROMPRES
Electrica va racorda la reteaua de energie electrica, pana la sfarsitul anului 2009, aproximativ 67.700 de gospodarii, reprezentand toate locuintele neelectrificate in prezent, program care presupune o investitie totala estimata de 479 milioane lei (aproximativ 141 milioane de euro) si la care ar urma sa contribuie si firmele distribuitoare de energie, a declarat, ieri, Mircea Toader, secretar de stat in MAI.
Programul de racordare la reteaua de alimentare cu energie electrica a localitatilor neelectrificate a fost aprobat in sedinta de ieri a Guvernului. Lucrarile vor fi finantate esalonat din investitii ale administratiei publice locale, bugetul de stat, credite bancare, fonduri ale distribuitorilor, "unde gradul de rentabilitate permite", surse europene, Fondul constituit din perceperea tarifului de retea. Intrebat daca distribuitorii de electricitate vor accepta sa participe financiar la Programul guvernamental de electrificare, secretarul de stat a afirmat ca, desi sunt private, firmele de distributie ar trebui sa fie interesate de electrificarea totala a teritoriului Romaniei. Programul aprobat de Guvern prevede practic incheierea procesului de electrificare a gospodariilor existente.
Hardau face inventarul retrocedarilor
Pentru finantarea unor lucrari de constructie, consolidare, reabilitare si reparatii capitale a scolilor si gradinitelor, Guvernul a alocat 206 milioane de euro. De aceste fonduri vor beneficia institutii de invatamant din toate judetele tarii si municipiul Bucuresti, respectiv 2.186 de scoli (din care 312 vor fi constructii noi), pentru care s-au alocat peste 543 milioane RON si 613 gradinite (din care 362 constructii noi), pentru care s-au alocat peste 180 milioane RON. O alta problema care apare este retrocedarea catre fostii proprietari a cladirilor in care functioneaza scoli sau gradinite, a precizat Camelia Spataru, purtatorul de cuvant al Executivului. Ea a anuntat ca premierul Calin Popescu Tariceanu i-a solicitat ministrului Educatiei si Cercetarii sa prezinte intr-una din urmatoarele sedinte ale Cabinetului o situatie a imobilelor revendicate de fostii proprietari si in care functioneaza unitati de invatamant.
Gradinite cu orar prelungit si centre speciale
Copiii care provin din familii cu venituri reduse si pot fi parasiti de parinti vor fi monitorizati pe perioada de sase luni de catre asistenti comunitari, masura corelata cu infiintarea de gradinite cu orar prelungit si centre speciale. Masurile sunt incluse in Planul National de Actiune privind prevenirea abandonului copilului de catre familie adoptat ieri de Guvern. Se are in vedere infiintarea, inclusiv la nivel de comuna, a gradinitelor cu orar prelungit, centrelor de zi, centrelor tip "scoala dupa scoala". Pe langa aceste servicii comunitare, la nivelul municipiilor vor fi infiintate centre de consiliere si sprijin pentru parinti si copii. De asemenea, Ministerul Sanatatii Publice va stabili unitatile in care urmeaza sa fie angajati asistenti sociali care ofera servicii medicale pentru copii.
Corina SCARLAT 
 Afisari: 290  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Electrificare   de kisjoska
A r h i v a
  Evacuari cu scandal in Bucuresti    
  Doar 10% dintre medicii de familie si-au cumparat cabinetele    1 comentariu
  "Reabilitam strazi in paralel cu amenajarea parcarilor"    
  Stiri pe scurt    
  "George Enescu" mai bogat    
 Top afisari / comentarii 
 O scrisoare pierduta (5729 afisari)
 Mostenitoarea lui Versace se zbate intre viata si moarte (5298 afisari)
 Cel mai inalt ginere din lume (4231 afisari)
 Nervii la incercare (2966 afisari)
 Taxa verde la vedere (2299 afisari)
 Basescu: "Consideram ca, in linii mari, ne-am indeplinit misiunea la Basra" (158 afisari)
 Orban: Restructurarea Guvernului, amanata cu o saptamana (142 afisari)
 Calota arctica se topeste "surprinzator" de repede (131 afisari)
 Labirintul lui Pan (El laberinto del fauno) (80 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02284 sec.