Ziua Logo
  Nr. 3892 de joi, 29 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
OMS recomanda circumcizia
Circumcizia, care permite reducerea riscului transmiterii virusului HIV/ SIDA de la femeie la barbat, trebuie sa faca parte din strategiile de prevenire a acestei maladii, potrivit recomandarilor expertilor, publicate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si ONUSIDA. Potrivit OMS si agentiei pentru monitorizarea SIDA din cadrul ONU, milioane de vieti ar putea fi salvate, mai ales in tarile din Africa, daca circumcizia ar fi o procedura care s-ar generaliza, cu conditia ca serviciile de sanatate sa fie imbunatatite si ca barbatii circumcisi sa inteleaga faptul ca aceasta metoda de prevenire nu ofera siguranta suta la suta. Acestea sunt recomandarile stabilite in urma unor intruniri internationale care au avut loc in perioada 6 - 8 martie, in Elvetia. Specialistii au stabilit in urma efectuarii a trei studii pe continentul african, in Kenya, Uganda si Africa de Sud, ca circumcizia scade cu 60% riscurile de infectare cu virusul HIV/ SIDA. Este vorba de o descoperire extrem de importanta in istoria acestei grave maladii, potrivit OMS si ONUSIDA. Impactul acestor recomandari va fi mai important in zonele in care exista un numar mare de cazuri de infectare cu HIV pe cale heterosexuala (peste 15% din populatie) si unde exista un numar mic de barbati circumcisi. Doctorul Kevin De Cock, directorul departamentului HIV/ SIDA din cadrul OMS a indicat ca, totusi, trebuie sa mai treaca niste ani pentru a remarca efectul pozitiv al circumciziei asupra epidemiei.
Circumcizia trebuie asociata cu alte masuri de prevenire, precum utilizarea prezervativului si identificarea bolnavilor. Potrivit estimarilor oficiale, in lume exista 665 de milioane de barbati circumcisi (30% din populatia masculina).
In Africa subsahariana, unde exista cel mai mare numar de bolnavi, circumcizia ar permite, pe o perioada de 20 de ani, evitarea a 6 milioane de noi infectari si a trei milioane de decese. Barbatilor seronegativi trebuie sa li se explice ca reluarea relatiilor sexuale inainte de cicatrizarea completa poate creste riscurile de infectare cu HIV. Cicatrizarea dureaza cel putin 6 saptamani si trebuie confirmata printr-un examen medical. Etica medicala interzice exercitarea de presiuni sau transformarea operatiei intr-o conditie obligatorie. (D.M.)
 Afisari: 1589  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Nu suntem arabi sau evrei   de warry
Dr. Doctorul Kevin De Cock - specialist in circumcizie   de morkov
Cred ca totusi este de ras, nu de plans   de briel
A r h i v a
  Mostenitoarea lui Versace se zbate intre viata si moarte    3 comentarii
  Cel mai inalt ginere din lume    
  DJ Bobo i-a suparat pe elvetieni    2 comentarii
  Rolling Stones blocheaza Internetul    
  Predominant frumos    
 Top afisari / comentarii 
 O scrisoare pierduta (5729 afisari)
 Mostenitoarea lui Versace se zbate intre viata si moarte (5298 afisari)
 Cel mai inalt ginere din lume (4231 afisari)
 Nervii la incercare (2966 afisari)
 Taxa verde la vedere (2299 afisari)
 Basescu: "Consideram ca, in linii mari, ne-am indeplinit misiunea la Basra" (158 afisari)
 Orban: Restructurarea Guvernului, amanata cu o saptamana (142 afisari)
 Calota arctica se topeste "surprinzator" de repede (131 afisari)
 Labirintul lui Pan (El laberinto del fauno) (80 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01791 sec.