Ziua Logo
  Nr. 3892 de joi, 29 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Romania in afara graficului
-- A mai trecut o reuniune din cadrul celei de-a XII-a editii a Mondialelor de natatie fara ca vreun inotator roman sa se fi apropiat macar de o finala, seria rezultatelor dezamagitoare ridicand deja mari semne de intrebare fata de modul cum au fost abordate aceste intreceri. Si asta pentru ca in urma timpilor scosi putem trage clar concluzia ca sportivii nostri sunt in afara graficului, departe de forma care sa le permita accesul spre performanta, in vreme ce adversarii reusesc sa doboare recorduri dupa recorduri.
Natatia romaneasca a mai bifat o zi neagra, fara finale, dupa ce Octavian Gutu si Norbert Trandafir au avut comportari modeste ieri, in seriile de la 100 metri liber. Desigur, din partea celor doi nu ne asteptam la prea multe, in conditiile in care mult mai experimentatii Potec, Gherghel si Coman au capotat, dar locurile obtinute, 50 (cu timpul de 50,64) si, respectiv, 54 (cu timpul de 50,76), sunt departe de pretentiile unor tinere sperante. Din pacate, si la polo continua pasa proasta, reprezentativa pregatita de Vlad Hagiu pierzand parca apetitul pentru victorie de cand a venit la Antipozi. Ieri, in grupa 9-12, "tricolorii" au cedat si in fata Australiei, cu 9-15 (3-3, 1-4, 1-4, 4-4). In urma acestui esec, Romania va juca maine, de la ora 9, impotriva Canadei, pentru locurile 11-12, intr-un meci in care "tricolorii" au sansa ca macar sa-si curete blazonul in fata unui adversar care a fost scufundat ieri de SUA, cu 16-11. Tot ieri, in sferturile de finala, Serbia s-a distrat copios cu Grecia, invingand cu 8-3, Croatia a scufundat Rusia, cu 13-3, Spania a depasit Italia cu 7-5, iar Ungaria a pus la colt Germania cu 13-6.
"Regele" Phelps
Dupa ce americanul Michael Phelps a deschis apetitul pentru noi recorduri mondiale, oficialii FINA omologand patru astfel de preformante in reuniunea de marti, ieri seara, reuniunea gazduita de Complexul "Rod Laver Arena" a consemnat o noua ploaie de rezultate istorice. Aseara, Phelps a uluit din nou spulberand si recordul mondial al probei de 200 metri fluture. In aceeasi reuniune, seria de recorduri a fost deschisa in semifinalele de 50 metri spate, unde americanca Leila Vaziri a fost cronometrata cu 28,16, pentru ca, la 200 metri liber, inotatoarea franceza de origine romana Laure Manaudou sa castige laurii cu un nou record mondial, 1:55,52. Altfel, delegatia de natatie a Ucrainei se confrunta de 48 de ore cu un urias scandal, Politia regiunii Victoria interzicandu-i antrenorului Mihail Zubkov sa se apropie la mai putin de 200 de metri de fiica sa, Katerina, care a concurat in seriile de la 50 metri spate. Totul a inceput in spatiul de incalzire rezervat sportivilor, unde tatal-antrenor si-a bruscat fiica, incidentul fiind observat rapid de politisti.
Tiberiu RIST, Melbourne, 28 martie 
 Afisari: 443  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Apel catre Dumnezeu    2 comentarii
  Laude pentru Piturca    
  Piturca incantat de remiza Bulgariei    
  Misiune indeplinita    
  Tineretul a invins Polonia    
  Nationala sufocata la Piatra Neamt    
  PRELIMINARII EURO 2008 - GRUPA G    
 Top afisari / comentarii 
 O scrisoare pierduta (5729 afisari)
 Mostenitoarea lui Versace se zbate intre viata si moarte (5298 afisari)
 Cel mai inalt ginere din lume (4231 afisari)
 Nervii la incercare (2966 afisari)
 Taxa verde la vedere (2299 afisari)
 Basescu: "Consideram ca, in linii mari, ne-am indeplinit misiunea la Basra" (158 afisari)
 Orban: Restructurarea Guvernului, amanata cu o saptamana (142 afisari)
 Calota arctica se topeste "surprinzator" de repede (131 afisari)
 Labirintul lui Pan (El laberinto del fauno) (80 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02263 sec.