Ziua Logo
  Nr. 3891 de miercuri, 28 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Primul proiect de colectare si reciclare a deseurilor IT&C va fi la Brasov
-- Primul proiect de colectare si reciclare a deseurilor IT&C se va derula la Brasov, datorita bunei infrastructuri a orasului si cel mai devreme centrul se va deschide in septembrie, a declarat pentru NewsIn Valentin Negoita, presedintele organizatiei colective Eco Tic.
"Pozitia geografica centrala si numarul mare de retaileri IT si de bunuri electronice de consum sunt alte doua motive importante pentru care Eco Tic a ales Brasovul", a explicat Negoita. "Proiectul va dura de la trei pana la sase luni, iar in aceasta periada vom putea observa pe viu cum va functiona tot ciclul colectarii si reconditionarii la nivel local", a adaugat presedintele Eco Tic.
Ca peste tot in Romania, si la Brasov, cea mai importanta si mai dificila componenta a actiunii organizatiei colective va fi informarea si educarea populatiei, schimbarea mentalitatii cum ca se poate arunca orice si oriunde. De asemenea, municipalitatea trebuie sa organizeze si sa opereze prin mijloace proprii, locale, puncte de colectare. Aceste entitati vor fi in legatura stransa cu organizatiile colective, a precizat Negoita.
Taxa vizibila nu va varia in functie de produs si de pretul de piata al acestuia, ci a fost stabilita la 7 lei. Este esential de mentionat ca taxa vizibila, in final, incumba cetateanului. Fluxul acesteia incepe de la cumparator, este transmisa retailerului, acesta o retransmite producatorului care o cedeaza spre gestiune organizatiei colective. In fine, taxa va ajunge la colector si, ulterior, la reciclator, a explicat Negoita. "Nu putem spune ca e vorba de o scumpire, ci de o plata minima care acopera obligatia noastra europeana de a recicla deseurile solide".
A r h i v a
  Altex si Flamingo sustin ca taxa verde nu majoreaza pretul la raft al electronicelor    
 Top afisari / comentarii 
 DEMERSUL PACEPA (9478 afisari)
 Comisia Europeana face praf taxa de prima inmatriculare (4443 afisari)
 Viitorul Partid Democrat (4367 afisari)
 Noul Guvern (4212 afisari)
 Amor ghebos (1837 afisari)
 Alianta DA mai supravietuieste o zi (235 afisari)
 Penalizare din salariu pentru fuga lui Hayssam (151 afisari)
 CSAT cu scantei (113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00841 sec.