Ziua Logo
  Nr. 3891 de miercuri, 28 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Despagubiri cu actiuni Transelectrica
-- Fostii proprietari de case nationalizate care au solicitat despagubiri sub forma de actiuni Transelectrica vor primi circa 2-3% din capitalul companiei in luna mai, dupa ce dosarele vor fi reanalizate, a declarat ieri ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian.
"Am decis infiintarea unei comisii care sa analizeze toate dosarele. Este vorba de aproape 1.000 de persoane care au avut curajul de a opta pentru aceste actiuni", a afirmat Vosganian, intr-o conferinta de presa. El a precizat ca dosarele trebuie reanalizate intrucat nu au fost tratate corespunzator de catre Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie.
Luand in calcul cotatia titlurilor Transelectrica pe Bursa de Valori Bucuresti la inchiderea sedintei de luni, pachetul de actiuni ar valora intre 60 de milioane de lei si 100 de milioane de lei.
Persoanele ale caror imobile au fost confiscate de catre regimul comunist pot solicita, conform Legii 10/2001, actiuni la companii de stat ca despagubiri, daca bunurile respective nu pot fi retrocedate in natura.
Vosganian a apreciat ca fosta conducere a MEC a elaborat lista cu firmele ale caror actiuni sunt disponibile "in bataie de joc", intrucat aceste companii sunt neatractive si nelistate la bursa, cum ar fi Compania Nationala a Huilei, Remin Baia Mare, Minbucovina Vatra Dornei, Baita Stei, Cuprumin Abrud si Anina.
Lista a fost completata ulterior cu Transelectrica, listata la Bursa de Valori Bucuresti, si Transgaz, care va fi admisa la tranzactionare la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor. Dupa verificarea dosarelor, titlurile vor fi inmanate persoanelor indreptatite.
Statul este actionarul majoritar si la Transelectrica, si la Transgaz. Valoarea actiunilor va fi cea medie rezultata din cotatiile bursiere din ultimele sase luni. (G.M.)
 Afisari: 203  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Inflatia 2007 se invarte in jurul "tintei"    
  "Top 100 femei de succes" dominat de manageri    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 DEMERSUL PACEPA (9478 afisari)
 Comisia Europeana face praf taxa de prima inmatriculare (4443 afisari)
 Viitorul Partid Democrat (4367 afisari)
 Noul Guvern (4212 afisari)
 Amor ghebos (1837 afisari)
 Alianta DA mai supravietuieste o zi (235 afisari)
 Penalizare din salariu pentru fuga lui Hayssam (151 afisari)
 CSAT cu scantei (113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00995 sec.