Ziua Logo
  Nr. 3891 de miercuri, 28 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Presedintele MediaSind, in conducerea FEJ
Cristi Godinac, presedintele U.S. MediaSind, a fost ales in functia de membru supleant in Comitetul Director al Federatiei Europene a Jurnalistilor, alaturi de reprezentantii organizatiilor similare din Franta, Islanda si Croatia. In perioada 23-25 martie, delegatia MediaSind a participat la Adunarea Generala a FEJ, ce a avut loc la Zagreb, in Croatia. Pe ordinea de zi a lucrarilor au figurat probleme cu care se confrunta jurnalistii la nivel european precum: respectarea contractelor colective de munca, promovarea unui jurnalism de calitate, jurnalistul-cetatean, formarea continua in domeniul mass-media sau impactul noilor tehnologii asupra activitatii jurnalistice in general. De asemenea, cu aceasta ocazie, a fost ales si noul Comitet Director al Federatiei Europene a Jurnalistilor pentru o perioada de trei ani. In functia de Presedinte al FEJ a fost ales Arne K´┐Żnig din partea Suediei.
La finalul lucrarilor, s-a luat in discutie posibilitatea ca urmatorul Congres al Federatiei Europene a Jurnalistilor, ce va avea loc in 2010, sa fie organizat la Bucuresti. (M.A.B.)
Opinie pro Cozma
Unul dintre magistratii Tribunalului Bucuresti care a judecat luna trecuta cererea de eliberare conditionata a lui Miron Cozma considera ca acestuia i s-a inlaturat "dreptul de a beneficia de liberare conditionata inainte de executarea pedepsei", magistratul avand opinie separata in decizia completului de judecata. Acesta afirma ca Miron Cozma ar trebui eliberat pentru ca a indeplinit conditiile, "a fost staruitor in munca, disciplinat si a dat dovezi de indreptare". Mai mult, potrivit Mediafax, judecatorul arata, in opinia separata, ca Miron Cozma a executat aproape in totalitate pedeapsa, noua ani din zece, timp in care acesta a fost sanctionat o singura data si recompensat de 56 de ori pentru comportament exemplar. Totodata, magistratul considera ca fostul lider al minerilor a fost condamnat pentru fapte grave, "dar gravitatea acestora si imprejurarile in care au fost savarsite a fost avuta in vedere la individualizarea pedepselor aplicate". (B.C.G.)
Tranca a fost trimis in judecata
Medicul Razvan Tranca a fost trimis, ieri, in judecata de catre procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti sub acuzatia de viol si tentativa de omor. Procurorii au finalizat ancheta si au trimis dosarul la Tribunalul Bucuresti, primul termen fiind fixat pentru 12 aprilie. Potrivit anchetatorilor, dosarul contine peste 700 de pagini cu declaratii de la martori, precum si doua expertize medico-legale. In primul raport medico-legal se specifica faptul ca pacienta a suferit leziuni grave care i-au pus viata in pericol prin caderea de la etajul sase. Cel de-al doilea raport confirma faptul ca medicul a intretinut relatii sexuale cu adolescenta. Doctorul Razvan Tranca a fost arestat preventiv pe 15 februarie si a fost acuzat ca a violat si a aruncat o pacienta de la etajul sase al unui imobil situat pe Calea Mosilor. Chirurgul nu a recunoscut initial nimic din cele intamplate, pentru ca mai apoi sa dea o declaratie prin care sa recunoasca faptul ca intre el si victima exista o relatie amoroasa, iar drama petrecuta la jumatatea lunii februarie a fost un simplu accident. (O.R.)
 Afisari: 188  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Cazul Andreea Mocanu - Memoriu   de DragosA
A r h i v a
  Niculae fara gaz    1 comentariu
  Famiglia DIICOT - DNA    2 comentarii
  Saftoiu a plecat de fraier    2 comentarii
  Legea ANI, punctul sensibil al Justitiei    2 comentarii
  Jaf la Cetatea Fagarasului    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 DEMERSUL PACEPA (9478 afisari)
 Comisia Europeana face praf taxa de prima inmatriculare (4443 afisari)
 Viitorul Partid Democrat (4367 afisari)
 Noul Guvern (4212 afisari)
 Amor ghebos (1837 afisari)
 Alianta DA mai supravietuieste o zi (235 afisari)
 Penalizare din salariu pentru fuga lui Hayssam (151 afisari)
 CSAT cu scantei (113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01185 sec.