Ziua Logo
  Nr. 3888 de sambata, 24 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Chiriasi pe viata
-- Evacuatii din casele nationalizate pot primi o locuinta cu chirie, daca indeplinesc o serie de conditii.
Foto: Mediafax
Pentru aplicarea unitara a prevederilor OUG 68/2006 privind masuri pentru dezvoltarea activitatii in domeniul constructiilor de locuinte, potrivit careia fondul de locuinte destinate inchirierii persoanelor si/sau familiilor evacuate sau care urmeaza a fi evacuate din locuintele retrocedate in natura fostilor proprietari se constituie de catre consiliile locale din acele unitati administrativ-teritoriale, care au inregistrat peste 10 cereri formulate de catre persoane indreptatite, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) propune definirea clara a acestor persoane indreptatite. MTCT considera ca persoanele indreptatite sunt persoanele fizice care indeplinesc, in mod cumulativ, conditiile - sunt titulare ale contractelor de inchiriere sau au avut calitatea de chiriasi, dovedita prin acte, la data retrocedarii pe cale administrativa sau judecatoreasca a locuintelor catre fostii proprietari sau mostenitorilor acestora; nu intra sub incidenta prevederilor art. 14 alin. (2) lit. c) si d) din OUG 40/1999 privind protectia chiriasilor si stabilirea chiriei pentru spatiile cu destinatia de locuinte; nu detin in proprietate o a alta locuinta, inclusiv casa de vacanta; nu au instrainat o locuinta dupa 1 ianuarie 1990; nu au beneficiat si/sau nu beneficiaza de sprijinul statului in credite si executie pentru realizarea unei locuinte; nu detin, in calitate de chirias, o alta locuinta din fondul locativ de stat. Au acces cu prioritate la locuintele din fondul constituit persoanele care au un venit mediu net lunar, realizat in ultimele 12 luni, cu cel putin 20% sub nivelul de venit net lunar stabilit anual; sunt persoane cu handicap, invalizi si/sau pensionari.
Pentru solutionarea cererilor persoanelor indreptatite sa li se repartizeze o locuinta, prin hotarari ale consiliilor locale se vor constitui comisii de analiza vor tine cont de conditiile de locuit ale solicitantilor; numarul copiilor si al celorlalte persoane care gospodaresc impreuna cu solicitantii; starea sanatatii solicitantilor sau a unor membri ai familiilor acestora si vechimea cererilor.
Fondul de locuinte destinate inchirierii persoanelor si/sau familiilor evacuate sau care urmeaza a fi evacuate din locuintele retrocedate in natura fostilor proprietari, apartin domeniului public al unitatilor administrativ-teritoriale in care sunt amplasate si nu pot fi vandute.
Carmen POPESCU 
 Afisari: 498  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Afisati toate raspunsurile pentru Aladin   de Vidim
Lasati bocetele si deveniti oameni.   de Aladin
Intrebari pentru Primarii   de Vidim
A r h i v a
  Romania - focar TBC    
  Intersectii monitorizate video    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Marea realiniere globala a secolului al XXI-lea (3790 afisari)
 Pe mana serviciilor (3418 afisari)
 Minunile Greciei Antice (3064 afisari)
 Nici demisie, nici anticipate (2714 afisari)
 De ce au nevoie basarabenii de cetatenie romana (2558 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03606 sec.