Ziua Logo
  Nr. 3888 de sambata, 24 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Razboi IT intre sustinatorii lui Clinton si Obama pentru investitura democrata
-- Un veritabil razboi video a izbucnit intre sustinatorii senatorilor Hillary Rodham Clinton si Barack Obama, cu zece luni inainte de primarele democrate pentru alegerile prezidentiale din SUA, iar campul de lupta este Internetul, relateaza Reuters.
Sustinatorii celor doi au difuzat pe Internet adaptari politice ale unei reclame controversate din 1984, prin care Apple Computer promova calculatorul Macintosh atacand compania rivala IBM, prezentand-o ca pe o organizatie totalitara.
Clipul anti-Clinton, intitulat "Vote Different", a fost vizionat de aproape 1,4 milioane de ori pe site-ul YouTube de cand a fost publicat, in 5 martie. Clipul anti-Obama, "Barack 1984", postat in 18 martie pe aceeasi pagina pe Internet, a fost vizionat de aproape 300.000 de ori.
"Aceasta este prima runda", crede Carol Darr, directorul Institului pentru Politica, Democratie si Internet al George Washington University. "Internetul va fi principala scena. Orice atrage atentia a milioane de perechi de ochi conteaza", a explicat ea, comparandu-l cu filmuletele animate ironizandu-i pe Bush si pe Kerry care au circulat pe Internet in timpul campaniei din 2004.
Reclama Apple a fost difuzata in timpul campionatului Super Bowl din 1984, care a parodiat cartea lui George Orwell "1984", despre o socitetate totalitara.
Clipul anti-Clinton prezinta clone virtuale, rase in cap, care merg cu o precizie militara in timp ce Hillary vorbeste de pe un ecran si isi prezinta campania electorala, pe care a conceput-o ca pe o conversatie cu America. Pe masura ce vorbeste Clinton, mai multe garzi inarmate alearga dupa o femeie imbracata in pantaloni scurti si in maiou prin multime. Ea arunca un ciocan si sparge ecranul. "in 14 ianuarie, vor incepe primarele democrate. si veti vedea de ce 2008 nu va fi ca 1984", este motto-ul clipului.
Biroul de campanie al lui Obama a anuntat ca angajatii sai nu au avut informatii si nici nu au fost implicati in crearea clipului. Reprezentantii au fost informati, insa, miercuri, de unul dintre contractantii sai, Blue State Digital, ca un angajat al acestei companii a contribuit la clip. Acesta nu mai lucreaza in prezent la Blue State.
Clinton a fost amuzata de clip, sugerand ca este mai bun decat acela in care ea interpreteaza fals imnul national, difuzat tot pe YouTube.
Clipul rival parodiaza aceeasi reclama Apple si foloseste un discurs sustinut de Obama, in care acesta isi exprima sustinerea pentru echipa de fotbal american Chicago Bears care participa la Super Bowl. "The Bears au pierdut, la fel va pati si Obama. Clinton pentru presedintie", se incheie clipul.
Un purtator de cuvant al lui Hillary Clinton a refuzat sa comenteze.
 Afisari: 247  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Rezbelu IT   de Fox-NewZ
A r h i v a
  Peste 400 de piese ale lui Elton John vor fi disponibile online, la sfarsitul lunii    
  Yahoo a creat un post de manager responsabil cu lupta contra fraudei in publicitate    
 Top afisari / comentarii 
 Marea realiniere globala a secolului al XXI-lea (3790 afisari)
 Pe mana serviciilor (3418 afisari)
 Minunile Greciei Antice (3064 afisari)
 Nici demisie, nici anticipate (2714 afisari)
 De ce au nevoie basarabenii de cetatenie romana (2558 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01023 sec.