Ziua Logo
  Nr. 3887 de vineri, 23 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Yahoo va lansa un motor de cautare pe telefonul mobil
Yahoo Inc. va lansa un motor de cautare pe internet special pentru utilizatorii de telefoane mobile, iar noul serviciu plaseaza compania Yahoo cu un pas inaintea rivalului Google Inc., informeaza Reuters.
Serviciul lansat de Yahoo se numeste OneSearch si va oferi, in urma cautarii, raspunsuri relevante local. Yahoo a anuntat ca intentioneaza sa profite de nevoia de informatii locale a celor care folosesc motorul de cautare pe telefonul mobil.
OneSearch va fi introdus, initial, in Statele Unite, iar pana la sfarsitul acestui an va fi implementat si pe alte piete internationale.
OneSearch functioneaza diferit de motoarele de cautare pentru computere, el gaseste o lista cu informatii de actualitate, titluri de ziare, site-ul de fotografii al Yahoo, informatii business, informatii legate de vreme si linkuri catre alte site-uri. Aceleasi informatii sunt obtinute mult mai greu cu ajutorul motorului de cautare Google si prin parcurgerea mai multor pasi.
Grupul Yahoo trece, momentan, printr-o perioada de restructurare, ca urmare a presiunii exercitate de rivalul direct, grupul Google, care, in ultima perioada, a inregistrat mai multe succese, mai ales prin achizitionarea site-ului extrem de popular specializat in continut video YouTube.com. In plus, Yahoo se confrunta cu o scadere a profitului net. Profitul net inregistrat in al patrulea trimestru al anului 2006 a scazut cu 60,7%, ajungand la nivelul de 268,6 milioane de dolari, fata de aceeasi perioada a anului 2005.
 Afisari: 122  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Apple a lansat un dispozitiv care permite accesul la internet pe televizor    
 Top afisari / comentarii 
 Armata invizibila (6624 afisari)
 Un milion de dolari pentru daramarea lui Basescu (5302 afisari)
 Demisia presedintelui (3947 afisari)
 Arhive oficiale despre OZN-uri pe Internet (2432 afisari)
 Precedentul Nastase (2371 afisari)
 Unul dintre avocatii lui Hayssam ofera indicii despre implicarea serviciilor secrete romanesti (655 afisari)
 Pacura pe Dambovita (212 afisari)
 Liberalii contraataca (100 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01296 sec.