Ziua Logo
  Nr. 3887 de vineri, 23 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Muresan la un pas de extradare
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a admis, ieri, cererea de predare a lui Sever Muresan catre autoritatile franceze si a dispus punerea in executare a mandatului european de arestare. Totodata, CAB a respins cererea avocatilor lui Muresan de amanare a punerii in executare a mandatului pe motiv ca mai are un dosar penal pe rol la instantele din Romania. Si cea de a doua cerere de recuzare a celor doi magistrati care judeca punerea in executare a mandatului european de arestare a fost respinsa. Avocatii lui Muresan cerusera recuzarea magistratilor invocand faptul ca presedintele completului este acelasi care a admis propunerea procurorilor de arestare a clientului lor. Muresan ceruse magistratilor sa nu fie pus in executare acest mandat, deoarece autoritatile franceze nu i-au respectat dreptul la aparare. Sentinta poate fi atacata cu recurs in cinci zile la Inalta Curte de Casatie si Justitie. (O.R.)
Dosarul "Portbagajul" va fi rejudecat
Curtea Suprema de Justitie a decis, ieri, rejudecarea furtului unor bijuterii si a valutei, totalizand jumatate de milion de dolari, din portbagajul masinii lui Mihai Bucurenciu, in ianuarie 2000.
Dupa patru ani de procese, timp in care instantele inferioare au dat trei decizii de achitare, instanta suprema a hotarat rejudecarea dosarului in care sunt inculpati Cornel Dinicu, Claudiu Paraschiv si Valentin Raducan, fost referent la Parlamentul Romaniei, fiind acuzati de furt calificat. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in 11 ianuarie 2000, in jurul orelor 18.00, Dinicu, Paraschiv si Raducan ar fi spart un geam al autoturismului apartinand omului de afaceri Mihai Bucurenciu, de unde ar fi sustras bijuterii si sume de bani in valuta in valoare de jumatate de milion de dolari. Valentin Raducan este cel care a declansat procesul denumit "Portbagajul", in care mai multe persoane, inclusiv proprietarul banilor disparuti, au fost judecate pentru ca l-au sechestrat si batut, pentru a-l determina sa vorbeasca despre furt. (A.G.)
Dosare conexate
Dosarul de la DNA Alba Iulia in care au fost audiati ca martori primarul si viceprimarul Devei a fost conexat cu cel de la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara. Procurorii anticoruptie au cerut conexarea dosarelor de la Directia Nationala Anticoruptie si de la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara in care sunt cercetati primarul Devei, Mircia Muntean, viceprimarul, Florin Oancea si alti functionari publici pentru abuz in serviciu. "Au fost inaintate actele premergatoare din dosarul nostru catre Serviciul Teritorial Alba Iulia al Directiei Nationale Anticoruptie. S-a luat decizia conexarii dosarelor pentru ca ambele au acelasi obiect", a declarat, ieri, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara, Nicolae Pastiu. Potrivit Mediafax, prim-procurorul a confirmat ca la DNA Alba Iulia au fost trimise si documentele ridicate zilele trecute de ofiterii de politie judiciara de la Primaria Deva. Surse judiciare au declarat ca politistii au ridicat de la Primaria Deva acte referitoare la vanzarea terenului din Dealul Paiului, care initial fusese atribuit unor tineri, apoi dat la un pret mic unei firme, acte legate de construirea unui complex comercial in locul pietei agroalimentare din centrul Devei, documente privind o parcare din centrul orasului care a fost amenajata pe o strada, acte legate de cumpararea unui spatiu comercial la un pret mare de la o firma aflata in faliment si acte privind un contract incredintat direct unui cabinet de avocatura din Deva. (O.R.)
Avocatii lui Omar cer stenograma audierii lui Timofte
Avocatii lui Omar Hayssam au cerut, ieri, Curtii de Apel Bucuresti (CAB) sa solicite Parlamentului stenograma sedintei comisiei de ancheta privind suspendarea din functie a lui Traian Basescu, in care Radu Timofte ar fi declarat ca SRI si SIE cunosteau inca de la inceput locul unde erau cei trei jurnalisti rapiti in Irak. Instanta urmeaza pana la termenul urmator din 19 aprilie sa decida daca va solicita aceste stenograme si, in cazul in care sunt clasificate, sa ceara desecretizarea acestora. Tot la sedinta de ieri, avocatii lui Hayssam au cerut ca instanta sa clarifice rolul medicului Mohamed Yassim in eliberarea jurnalistilor romani rapiti in Irak. Potrivit avocatei Alice Draghici, Yassim apare o data ca trimisul personal al presedintelui Traian Basescu, iar in sentinta de condamnare la moarte a lui Munaf ca reprezentant al statului roman. CAB a decis in sedinta de judecata de ieri si instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil estimat la 280.000 de lei si a doua terenuri, toate apartinand lui Hayssam. Tot referitor la dosarul lui Hayssam, deputatul independent Nati Meir a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca a decis sa intermedieze audierea unui avocat de-al sirianului de catre Parlamentul Romaniei. "Conditia lui sa vina in Romania este sa poata sa se intoarca inapoi. El nu vrea bani, vrea sa arate ca e coruptie in Romania si cum a plecat Omar Hayssam din tara", a spus Nati Meir. Conferinta de ieri a lui Meir survine publicarii, intr-un cotidian central, a unor informatii referitoare la faptul ca politistii israelieni ar detine o inregistrare potrivit careia un afacerist israelian a incercat sa-l ajute pe Omar Hayssam sa fuga din Romania.
(Andrei GHICIUSCA)
Medicul Bradisteanu, trimis in judecata
Fostul senator PSD, medicul Serban Bradisteanu, a fost trimis in judecata, ieri, de procurorii anticoruptie, fiind acuzat ca ar fi luat mita aproape patru milioane de euro si ca, prin abuz in serviciu, ar fi prejudiciat Ministerul Justitiei cu peste noua milioane de euro. Potrivit Mediafax, dosarul medicului Bradisteanu a fost trimis Tribunalului Bucuresti in cursul diminetii de ieri, instanta urmand sa stabileasca data la care va incepe procesul. Dosarul nu a fost trimis la instanta suprema pentru ca, desi era senator, Bradisteanu ar fi savarsit faptele de care este acuzat nu in calitate de senator, ci din postura de membru al unei comisii speciale de licitatie. Medicul este acuzat ca ar fi primit o mita de jumatate de milion de dolari si o alta, in mai multe transe, de trei milioane si jumatate de euro, toti banii fiind dati de o firma austriaco-elvetiana ce distribuie produse medicale. In schimbul banilor, Bradisteanu este acuzat ca ar fi facilitat companiei castigarea unei licitatii pentru echiparea spitalelor penitenciar din Romania in anii 2001-2002. Fata de ceilalti invinuiti in acest dosar, printre care si doctorul Adrian Streinu - Cercel, s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala pentru ca "s-a constatat lipsa vinovatiei. (Andrei GHICIUSCA)
 Afisari: 453  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Confirmare de la Cotroceni    1 comentariu
  Politistul Bratu a fost externat    8 comentarii
  Universitatea Petre Andrei, pe cale sa scape de clanul Niculescu    
  Cum suge Bancpost din banii copiilor    3 comentarii
  Magureanu a pus gheara pe Fruvimed    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Armata invizibila (6624 afisari)
 Un milion de dolari pentru daramarea lui Basescu (5302 afisari)
 Demisia presedintelui (3947 afisari)
 Arhive oficiale despre OZN-uri pe Internet (2432 afisari)
 Precedentul Nastase (2371 afisari)
 Unul dintre avocatii lui Hayssam ofera indicii despre implicarea serviciilor secrete romanesti (655 afisari)
 Pacura pe Dambovita (212 afisari)
 Liberalii contraataca (100 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01185 sec.