Ziua Logo
  Nr. 3887 de vineri, 23 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Awdi Group, unic actionar la Rodipet
Magnar Two SRL, companie membra a grupului de firme Awdi Group a semnat cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), la 20 martie, transferul pachetului de 45% de actiuni Rodipet aflate in proprietatea statului. Awdi Group devine astfel unic actionar al Rodipet - lider pe piata in distributia de presa, produse complementare si abonamente de presa, a anuntat compania intr-un comunicat. In 2007, Rodipet intentioneaza sa investeasca in reteaua de distributie prin: francizarea a 500 de chioscuri noi, inlocuirea a 500 de chioscuri deja existente cu noul model de chiosc, deschiderea a 30 de mini-magazine in zonele rurale si a unui numar de 5 Convenience stores. Pana la finele lunii martie, Rodipet va finaliza implementarea sistemului Charisma ERP. Acesta va conecta toate cele 60 de depozite, agentii din tara, cele 2000 de chioscuri si magazine si abonatii de presa intr-un sistem unic in Romania de distributie si retail de presa, mai anunta compania. Incepand din 2008, Rodipet intentioneaza sa-si extinda reteaua de chioscuri pana la 4000 de locatii, sa dezvolte o retea de 1000 de mini-magazine in zonele rurale si 300 de Convenience stores. (G.R.P)
DHL zboara cu Boeing
DHL International Romania estimeaza pentru acest an o crestere de 30% a cifrei de afaceri fata de anul trecut, la peste 40 milioane de euro, pe fondul cresterii pietei de curierat si extinderii activitatii, a declarat directorul general al companiei Gian Sharp, potrivit Mediafax. Compania va investi in acest an circa trei milioane de euro pentru extinderea retelei de centre de distributie la nivel national si pentru achizitia de noi autovehicule. Firma a introdus in circulatie, ieri, un avion de transport Boeing 757-200SF, cu o capacitate de 30 de tone, care a inlocuit o aeronava Antonov 12, cu o capacitate de 12 tone. Avionul are curse zilnice intre Aeroportul Otopeni si baza regionala de la Bergamo, in Italia. Potrivit propriilor estimari, compania detine in Romania o cota de piata de 40%, urmatoarele pozitii fiind ocupate de TNT (30,2%), UPS (14%) si Fed Ex (5,3%). (G.R.P.)
O noua televiziune pe piata
Postul de televiziune Euro Channel, axat in special pe emisiuni informativ-educative, va fi receptat incepand de luni, de abonatii platformei digitale Dolce, divizia video a RomTelecom. Noul post TV este finantat de omul de afaceri grec Nikos Konstantinidis, presedintele Asociatiei Culturale a Elenilor din Romania, care va detine si functia de presedinte al postului. El a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca o parte din bani provin din afaceri din domeniul constructiilor, insa nu a precizat la ce suma s-a ridicat investitia initiala. Euro Channel se adreseaza in principal publicului din mediul urban, cu un nivel superior de pregatire si un statut social peste mediu, caruia isi propune sa-i ofere emisiuni care sa-i consolideze cultura si constiinta de cetatean european, sub sloganul "Europa la tine acasa". Potrivit reprezentantilor Euro Channel, emisiunile difuzate vor fi exclusiv productii proprii. Directorul de creatie al Euro Channel, Nicolae Nicolaescu, a declarat ca din echipa editoriala vor face parte aproximativ 35 de jurnalisti cu experienta. (Gilda POPA)
 Afisari: 274  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Comisioanele bancilor sup lupa    1 comentariu
  Prima tranzactie cu energie la BRM    1 comentariu
  Alt proces la Washington    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Armata invizibila (6624 afisari)
 Un milion de dolari pentru daramarea lui Basescu (5302 afisari)
 Demisia presedintelui (3947 afisari)
 Arhive oficiale despre OZN-uri pe Internet (2432 afisari)
 Precedentul Nastase (2371 afisari)
 Unul dintre avocatii lui Hayssam ofera indicii despre implicarea serviciilor secrete romanesti (655 afisari)
 Pacura pe Dambovita (212 afisari)
 Liberalii contraataca (100 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00905 sec.