Ziua Logo
  Nr. 3885 de miercuri, 21 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Romanii din strainatate vor putea folosi internetul pentru plata impozitelor in tara
-- Romanii din diaspora vor putea sa isi prelungeasca vizele, sa isi plateasca taxele si impozitele in tara, in urma unui proiect pe care il vor realiza Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) si Microsoft Romania, informeaza un comunicat al institutiei.
In urma unei competitii initiate de catre Ministerul Afacerilor Externe (MAE), IGCTI si Microsoft Romania vor realiza infrastructura unui proiect de comunicare online pentru diaspora romana. Continutul proiectului va fi furnizat de Asociatia eRomania Gateway si Freedom House Romania.
"Pana la urma, acesti romani ne reprezinta in strainatate, iar munca lor a adus doar anul trecut in tara peste trei miliarde de euro", a declarat presedintele inspectoratului, Catalin Marinescu.
Proiectul se va dezvolta pe infrastructura hardware a Sistemului Electronic National (SEN), astfel incat, intr-o faza ulterioara, romanii din strainatate sa beneficieze de aceleasi servicii pe care le au cei din tara, se arata intr-un comunicat remis marti de IGCTI.
IGCTI are deja experienta in administrarea portalurilor de guvernare electronica, prin sistemul electronic de achizitii publice eLicitatie, sistemul electronic de atribuire a autorizatiilor auto si SEN. Prin intermediul SEN, marii contribuabili pot trimite online declaratiile fiscale catre institutiile statului. Portalul se adreseaza si cetatenilor care doresc sa descarce formularele administrative ale administratiei publice locale si centrale. Colaborarea dintre IGCTI si Microsoft s-a concretizat deja prin SEN, inca de la lansarea acestuia in 2003.
"Participarea Microsoft alaturi de IGCTI la competitia de proiecte pentru crearea unei platforme integrate de comunicare pe Internet dedicata comunitatilor romanesti de peste hotare, organizata de MAE - Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, a fost un prilej nou de afirmare a parteneriatului nostru", a declarat directorul general al Microsoft Romania, Ovidiu Artopolescu.
IGCTI este institutia publica subordonata Guvernului care gestioneaza spectrul de frecvente radioelectrice si este managerul sistemelor de guvernare electronica din Romania.
 Afisari: 379  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
In Spania s-a observat o activitate neobisnuita pe internet.   de Aladin
statul, impozitele si Ionescu   de Radu Dragan
Romanii din strainatate vor putea folosi internetul pentru plata impozitelor in tara   de ionescu
A r h i v a
  Google a cumparat o firma specializata in publicitatea in jocurile video    
  "Life", primul telefon mobil creat special pentru persoanele de peste 50 de ani    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Calvarul cetateniei romane pentru moldoveni (5388 afisari)
 Al doilea guvern Tariceanu (3952 afisari)
 Spaga pentru Berceanu (3752 afisari)
 "Trebuie sa ne pregatim pentru un terorism inimaginabil" (3098 afisari)
 Politia romana ne minte (2222 afisari)
 Procedura de demitere a presedintelui a fost simplificata (362 afisari)
 ULTIMA ORA: Comisia Voiculescu cere suspendarea presedintelui Traian Basescu (151 afisari)
 Lumile virtuale valoreaza peste un miliard de dolari (114 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01672 sec.