Ziua Logo
  Nr. 3881 de vineri, 16 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Blaga in colimator
Premierul Tariceanu a avertizat ieri ca acuzatiile fostului sef al DGA la adresa ministrului Vasile Blaga, de care a aflat din presa, sunt ingrijoratoare si le trateaza cu prudenta.
Seful guvernului a anuntat ca va analiza situatia si este posibil sa ceara Corpului sau de Control sa verifice cazul, daca acest lucru se justifica. El a precizat ca asteapta elementele preliminare in acest caz si ca, daca va fi nevoie, va solicita Corpului de Control al Guvernului sa verifice situatia, in cazul in care o astfel de investigatie va fi justificata. "Sunt afirmatii ingrijoratoare si, ca prim-ministru, sunt obligat sa fiu extrem de prudent in asemenea situatii si sa astept o serie de elemente preliminare. Daca voi considera ca e nevoie, avem si alte posiblitati: exista Corpul de Control al Guvernului si voi putea decide o investigatie daca voi considera ca se justifica", a spus Tariceanu, citat de Mediafax. Intrebat ce masuri va lua daca acuzatiile se confirma, premierul a declarat ca nu doreste sa lanseze speculatii care sa fie interpretate diferit in presa, amintind totodata ca aceste acuzatii trebuie mai intai verificate. "Munca intr-o echipa guvernamentala nu e simpla si pot aparea acuzatii la adresa unor ministri. E un semnal pe care nu-l desconsider, o chestiune foarte serioasa care ma obliga sa verific de trei ori inainte de a decide o data", a spus primul-ministru.
Pavelescu cere DNA sa se autosesizeze
Tot ieri, vicepresedintele PNTCD Aurelian Pavelescu a cerut DNA sa se autosesizeze in legatura cu acuzatiile de coruptie aduse de fostul sef al DGA, procurorul Marian Santion, ministrului democrat Vasile Blaga. Totodata, deputatul independent a sesizat si Comisia pentru cercetarea abuzurilor a Camerei Deputatilor in privinta acestui caz, pentu a face o ancheta la nivel parlamentar. Aurelian Pavelescu a spus ca acuzatiile lui Santion reprezinta probe impotriva ministrului Blaga si este o obligatie pentru DNA sa se autosesizeze. "Interventia ministrului de Interne intr-o cercetare penala este o fapta de coruptie", a spus Pavelescu. El a sustinut ca reactia lui Vasile Blaga la acuzatile de coruptie este "necredibila". "Blaga nu are credibilitate in contextul actual", a adaugat deputatul independent.
Procurorul Irinel Paun a fost numit, ieri, la conducerea Directiei Generale Anticoruptie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor in prezenta ministrului Vasile Blaga si a secretarilor de stat.
Razvan GHEORGHE 
 Afisari: 871  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Razboiul falsurilor la Guvern    2 comentarii
  Povestea decretului pierdut    10 comentarii
  Stiri pe scurt    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cat ne costa "Principalul" (3721 afisari)
 "300" vs 70 de milioane de iranieni (2394 afisari)
 Cine stie - castiga? (1876 afisari)
 Putin l-a certat pe Abramovici (1779 afisari)
 Povestea decretului pierdut (1433 afisari)
 Romani, vi se pregateste ceva (680 afisari)
 ''Vladutz'' compromite pentru a treia oara securitatea eBay (233 afisari)
 Batalia verbala intre Palate s-a mutat la BBC in "Europa astazi" (102 afisari)
 Curtea de Apel Bucuresti l-a arestat pe omul de afaceri Sever Muresan (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00760 sec.