Ziua Logo
  Nr. 3877 de luni, 12 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
A vrut sa vanda calea ferata
Un barbat din Arad este cercetat pentru ca, folosindu-se de acte false, ar fi incercat sa vanda un tronson de doi kilometri de cale ferata, evaluat la peste 80 de mii de euro.
Anchetatorii au stabilit ca, in decembrie 2006, F. Petrisor de 36 de ani, din comuna Zerind, judetul Arad, ar fi incheiat un contract cu o firma din Arad, in scopul de a-i vinde un tronson de doi kilometri de cale ferata. Pentru incheierea tranzactiei, barbatul ar fi prezentat un inscris contrafacut din care rezulta ca ar fi imputernicit de CFR SA, Regionala Brasov sa se ocupe de dezafectarea si vinderea tronsonului respectiv. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca tronsonul apartine unei alte societati din Arad, valoarea acestuia fiind de 280.000 de lei (82.000 de euro). In urma tranzactiei, F. Petrisor intentiona sa obtina 68.874 de lei (20.000 de euro). Barbatul a fost pus sub invinuire de procurorii aradeni, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si tentativa de inselaciune. (A.G.)
Fier radioactiv la Hunedoara
O incarcatura de fier vechi contaminat radioactiv a fost depistata, la sfarsitul saptamanii trecute, la combinatul Mittal Steel Hunedoara. Reprezentantii societatii au anuntat Garda de Mediu ca instalatia de masurare a radioactivitatii a depistat depasiri ale cotelor de cobalt si cesiu admise de normele existente. Imediat la combinatul siderugic au ajuns politisti, comisari de mediu si inspectori de la Agentia de Protectia Mediului, care au adus un aparat portabil de masurare a radioactivitatii.
Acesta, mai putin performant decat cel al combinatului, nu a descoperit depasiri ale nivelului de radioactivitate admis, in acest caz, inspectorii stabilind ca incarcatura nu prezinta pericol pentru sanatatea populatiei, si a lasat firma sa decida ce va face in continuare cu fierul vechi. Reprezentantii Mittal Steel sustin ca incarcatura a fost returnata firmei care a livrat cele zece tone de fier vechi, deoarece daca ar fi fost prelucrata, substanta contaminata ar fi ajuns in otel, care urma sa fie folosit in constructii, iar in timp ar fi putut afecta sanatatea oamenilor. (A.G.)
 Afisari: 257  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  CNSAS se joaca cu verdictele    2 comentarii
  Diversiunea serviciilor    6 comentarii
  Niculae a pus mana pe un nou combinat    2 comentarii
  ATAC ii cere scuze lui Sorin Rosca Stanescu    1 comentariu
  Dan Voinea: Trebuie condamnat instigatorul lui Cozma    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Liiceanu - inca un plagiat (4795 afisari)
 Fratii Basescu (2734 afisari)
 Cine a ucis-o pe Anna Nicole Smith (2586 afisari)
 Intelectualii rosii si serviciile secrete (2502 afisari)
 Dan Voinea: Trebuie condamnat instigatorul lui Cozma (2352 afisari)
 Ordonanta de amanare a alegerilor europarlamentare, adoptata prin decizia Premierului (371 afisari)
 Aventurierii, salvati de o agentie din Romania specializata in alibiuri (124 afisari)
 DNA s-a autosesizat in cazul Morega (88 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01710 sec.