Ziua Logo
  Nr. 3874 de joi, 8 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Lazaroiu a demisionat de la CURS
Sebastian Lazaroiu si-a depus ieri demisia din functia de presedinte al CURS. "Mi-am depus demisia din functia de presedinte al CURS. Sunt mai tentat acum sa devin un utilizator de sondaje, iar nu un producator. Ma indrept inspre orice zona in care as putea sa valorific datele si analizele de sondaj. Sunt mai putin interesat sa ma ocup de producerea lor. Iar asta poate sa insemne orice, ...analiza politica",
ne-a declarat Sebastian Lazaroiu. Acesta a sustinut ca unul dintre motivele care l-au determinat sa paraseasca functia detinuta a fost "monotonia", acumulata in cei patru ani si jumatate, cat a fost la institut. (V.D.)
Preotii scapa de ANI
Senatorii juristi au stabilit ieri ca reprezentantii cultelor religioase sa nu fie verificati de inspectorii ANI. Ideea i-a apartinut senatorului PSD Serban Nicolae. In textul legii dezbatute de Comisia Juridica se precizeaza astfel ca toate persoanele numite de Parlament, Presedintie, Guvern sau premier trebuie sa depuna declaratii de avere si vor fi verificate de inspectorii de integritate, cu exceptia reprezentantilor cultelor religioase. Tot in sedinta de ieri, senatorii au mai stabilit ca presedintele si vicepresedintele ANI sa fie numiti in urma concursului organizat de Consiliul National de Integritate, de catre Senatul Romaniei. Senatorii au modificat astfel textul initial, care prevedea ca cele doua Camere ale Parlamentului sa faca numirea, iar nu Senatul. Pe de alta parte, Comisia Juridica a respins proiectul conservatorilor privind confiscarea averilor dobandite ilicit. (V.D.)
Basescu la Consiliul European de primavara
Presedintele Traian Basescu va participa, astazi si maine, la lucrarile Consiliului European de primavara de la Bruxelles, prima reuniune de acest tip pentru Romania in calitate de stat membru al UE, astazi seful statului fiind prezent ca invitat si la summit-ul Partidului Popular European (PPE). Potrivit unui comunicat al Administratiei prezidentiale, principalul subiect de dezbatere al Consiliului European de primavara este politica energetica a Uniunii Europene, inclusiv utilizarea ei ca instrument pentru controlul schimbarilor climatice. Unele dintre rezultatele cele mai importante asteptate la Summit vor fi convenirea unui plan de actiune care sa includa masuri pentru atingerea obiectivelor principale subscrise politicii europene in domeniul energiei, precum si adoptarea unor obiective ambitioase care sa confirme rolul promotor al UE in protejarea climatica globala. Premierul Calin Popescu Tariceanu va participa si el la lucrarile Consiliului European, dar va merge separat de presedintele Traian Basescu.(A.H.)
 Afisari: 326  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Musca pleaca din Parlament    7 comentarii
  Felix, dispus la demisie    1 comentariu
  Subiectivitate la TVR    1 comentariu
  Motiune in caz de euroalegeri la termen    
 Top afisari / comentarii 
 Polemica Liiceanu (13272 afisari)
 Se rupe pisica (3653 afisari)
 Fuga spre Romania (3479 afisari)
 Valetul presedintelui (3428 afisari)
 Tezaurul exista (3071 afisari)
 Kremlinul pregateste o noua doctrina militara (616 afisari)
 Drumuri separate, aceeasi destinatie: Bruxelles (97 afisari)
 Dreamgirls (75 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00984 sec.