Ziua Logo
  Nr. 3871 de luni, 5 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Indemnizatii pentru copil in Ungaria
-- Romanii din Ungaria care au permis de sedere valabil si contribuie la sistemul de securitate sociala pot beneficia de indemnizatia de nastere, indemnizatia de maternitate si indemnizatia pentru cresterea copilului.
Potrivit Departamentului pentru Munca in Strainatate (DMS) indemnizatia de nastere se poate solicita in termen de 180 de zile de la nastere, daca mama copilului a participat de cel putin patru ori la controlul obligatoriu al sarcinii. Valoarea indemnizatiei este de 244 euro, iar in cazul gemenilor, de 322 euro.
Indemnizatia de maternitate este in valoare de 70% din salariul de baza lunar al mamei, conditia pentru a putea beneficia de aceasta fiind aceea de a fi realizat in ultimii doi ani un stagiu de cotizare de 180 de zile, a nascut in 42 de zile dupa ce statutul de asigurat se incheiase sau, in ultimii doi ani, a urmat cursurile liceale sau universitare intr-o institutie publica de invatamant. Stagiul de cotizare de 180 de zile permite beneficierea de indemnizatie si daca este un stagiu intrerupt. In Ungaria, durata concediului de maternitate este de 24 de saptamani, din care 28 de zile se acorda obligatoriu inainte de nastere. Indemnizatia pentru cresterea copilului este in valoare de 70% din salariul de baza al mamei, insa nu poate depasi 260 euro. Conditiile ce trebuie indeplinite de parinte pentru a se putea beneficia de acesta alocatie sunt: sa fi realizat in ultimii doi ani un stagiu de cotizare de 180 de zile sau sa fi urmat cursurile liceale sau universitare intr-o institutie publica de invatamant, si sa creasca copilul in familie, in Ungaria.
Corina SCARLAT 
 Afisari: 377  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Oferta europeana    
  Bucovina, pe mana ei    
  Radiere automata    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cartita lui Basescu (6213 afisari)
 Escrocheria "Iisus din Talpiot" (3377 afisari)
 Adevaratul Forrest Gump (2958 afisari)
 Miracolul din Nuevo Laredo (2298 afisari)
 Malpraxis ramas nepedepsit (2247 afisari)
 Efectul Dominoului la Bursa (232 afisari)
 Cresterea economica a Chinei este de neoprit (98 afisari)
 Comisii si comitete (60 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03355 sec.