Ziua Logo
  Nr. 3871 de luni, 5 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Reporterii Anti-frauda ai ZIUA colaboreaza cu OLAF
-- Trei reporteri de la Departamentul Investigatii - Sectia Anti-frauda a ziarului ZIUA au finalizat un stagiu de pregatire profesionala la Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) de la Bruxelles.
Bogdan Comaroni, redactor sef adjunct, si reporterii de investigatii Razvan Savaliuc si Dan Coste au fost instruiti in specificul muncii OLAF - protejarea intereselor Uniunii Europene si combaterea fraudelor cu fondurile acesteia. Stagiul de pregatire al reporterilor ZIUA, derulat la Bruxelles, la care au participat si doi jurnalisti de la televiziunile "Realitatea" si "Money Chanel" este o premiera in materie. Este pentru prima data in istoria sa cand OLAF a organizat un asemenea stagiu, in care sa prezinte jurnalistilor, in detaliu, mecanismele interne de functionare.
Intalniri la nivel inalt
Reporterii ZIUA au avut intalniri atat cu directorul general al OLAF, Franz-Hermann Bruner, cat si cu o serie de sefi de unitati de lupta antifrauda, inclusiv cu Peter Baader, seful Unitatii A1 - Investigatii Interne, care se ocupa cu depistarea fraudelor comise de functionarii din structurile europene sau de catre parlamentarii europeni. Specialistii OLAF au prezentat jurnalistilor romani diverse metode de fraudare a fondurilor si intereselor Comunitatii Europene, finalizate cu sesizarea organelor de ancheta penala din statele membre unde s-au comis infractiunile. De asemenea, grupul de jurnalisti romani s-a intalnit la sediul Comisiei Europene cu reprezentanti ai Cabinetului Comisariatului insarcinat cu afacerile administrative, audit si lupta anti-frauda. In cadrul stagiului derulat la sediul OLAF, grupul de jurnalisti romani a purtat discutii si cu Aidan White, secretarul general al Federatiei Internationale a Jurnalistilor (FIJ) si Lorenzo Consoli, presedintele International Press Asociation (IPA), pe tema accesului la informatii si libertatea presei din Romania.
Din dezbaterile purtate a reiesit necesitatea ca OLAF sa aiba parteneri in cadrul presei, mai ales in statele in care fondurile europene vor fi masiv alocate in scopul reducerii decalajelor economico-sociale dintre vechile state membre ale UE si cele recent acceptate. Fraudarea fondurilor europene este o preocupare primordiala a OLAF, intrucat asemenea cazuri priveaza comunitatile europene defavorizate de posibilitatea de a se dezvolta.
Departamentul ANTIFRAUDA 
 Afisari: 274  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Sunt conturate formele CORUPTIEI in ROMANIA ?   de Vidim
Felicitari cu sperante   de nevoiadeadevar
AR TREBUI SA II "OLAF"-ATZI PE TOTZI CARE AU PESTE 1 000 000 DE EURO AVERI ...   de Theodor Constantinescu
Aparteneta la OLAF a ziaristilor de investigatii de la ziua ,onoreaza dar si obliga.   de ursu livia
De ce?   de Vidim
A r h i v a
  Calea spre Europa    
  Oprit cu focuri de arma    
  Sfasiat de elice    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  Malpraxis ramas nepedepsit    1 comentariu
  O societate fara datorii din Botosani intra fortat in faliment    
  Genocid cultural la Sibiu    
 Top afisari / comentarii 
 Cartita lui Basescu (6213 afisari)
 Escrocheria "Iisus din Talpiot" (3377 afisari)
 Adevaratul Forrest Gump (2958 afisari)
 Miracolul din Nuevo Laredo (2298 afisari)
 Malpraxis ramas nepedepsit (2247 afisari)
 Efectul Dominoului la Bursa (232 afisari)
 Cresterea economica a Chinei este de neoprit (98 afisari)
 Comisii si comitete (60 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01913 sec.