Ziua Logo
  Nr. 3866 de marti, 27 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Apple si Cisco au ajuns la un acord privind marcii iPhone
-- Grupul american Apple si producatorul de echipamente de telecomunicatii Cisco au ajuns la un acord privind partajarea marcii "iPhone" pentru produsele acestora, finalizand o neintelegere care ar fi putut ajunge in fata instantelor judecatoresti, reiese dintr-un comunicat comun, relateaza Reuters.
"Conform acestui acord, cele doua companii vor folosi dupa bunul plan marca iPhone pentru produsele lor", subliniaza Apple si Cisco, care vor pune astfel capat actiunilor judiciare aflate in curs. Cele doua grupuri isi recunosc reciproc dreptul de utilizare a acestei marci, "analizand chiar posibilitatile" de cooperare pentru a extinde "interoperabilitatea" produselor lor.
In final, acest acord se aseamana cu ceea ce dorea Cisco de la inceput, conform presei de specialitate, intentia initiala fiind de a crea o compatibilitate intre cele doua telefoane, iPhone produs de Cisco, specializat in efectuarea de convorbiri telefonice pe internet, si iPhone produs de Apple, care utilizeaza retelele clasice de telefonie.
Grupul Apple, producator al playerului iPod, a creat senzatie odata cu anuntul, din 9 ianuarie 2006, privind lansarea telefonului iPhone, "telefon mobil utilizand reteaua clasica, integrand un player muzical si posibilitatea de navigare pe internet, acest anunt fiind facut fara acordul Cisco, cu care se afla in negocieri de mai multe luni. Cisco depusese o plangere pentru incalcarea drepturilor de autor, avand in vedere ca comercializa un telefon denumit iPhone inca din 2006, specializat in telefonia prin internet.
Cisco a cerut justitiei californiene sa interzica imediat utilizarea de catre Apple a acestei marci. Grupul producator de echipament de telecomunicatii obtinuse dreptul de utilizare a acestei marci in anul 2000, dupa achizitia companiei Infogear, care comercializa produse sub aceasta marca.
 Afisari: 103  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Programe MTV si filme Paramount, gratis pe Joost    
  Un blog a fost dat in judecata deoarece a publicat imagini cu Jennifer Aniston topless    
 Top afisari / comentarii 
 Liicheanu (20148 afisari)
 Sfidarea (4215 afisari)
 Afacerea anticrestina (3293 afisari)
 Ingropati cu acte false (3085 afisari)
 Expertiza psihiatrica pentru Iliescu (2864 afisari)
 Parlamentul discuta suspendarea fara Basescu (387 afisari)
 Pedofil american eliberat conditionat pentru ca a scris o carte (174 afisari)
 'X-treme Eating' (115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00864 sec.