Ziua Logo
  Nr. 3866 de marti, 27 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
PNL refuza guvernul monocolor
-- Liberalii refuza ultimatumul dat de PC, privind realizarea unui guvern monocolor PNL pana pe 12 martie. Vicepresedintele PNL, Theodor Melescanu, a declarat ieri ca liberalii nu au de gand sa alcatuiasca un proiect de restructurare guvernamentala de pe lista caruia sa lipseasca reprezentanti ai PD. "Cred ca numai in Romania este posibil ca opozitia sa faca structura Guvernului", a raspuns si Emil Boc demersului PC.
Mircea PAun - ZIUA FOTO
"Nu vom face un proiect de restructurare a Guvernului pe lista caruia sa functioneze numai ministri liberali", a declarat Melescanu, la finalul sedintei Biroului Permanent Central al PNL. La randul sau, vicepresedintele liberal Crin Antonescu a precizat ca la sedinta BPC nu s-a discutat subiectul restructurarii, pentru ca acesta intra in atributiile primului-ministru. "Restructurarea a fost anuntata ca intentie, dar si un calendar aproximativ. Nu am discutat acest subiect pentru ca este firesc ca primul-ministru sa contureze o formula definitiva. Este foarte probabil ca la BPC de saptamana viitoare sa purtam aceasta discutie", a explicat Antonescu. Consiliul National al PC a decis, la finalul acestei saptamani, sa ceara premierului Calin Popescu Tariceanu sa se prezinte, pana pe 12 martie, in Parlament, cu un guvern restructurat, compus exclusiv din membri ai PNL, acest guvern urmand sa primesca sustinerea prin vot a parlamentarilor PC. Rezolutia adoptata in acest sens de Consiliul National al PC precizeaza ca, in caz contrar, PC va initia si semna o motiune de cenzura impotriva Guvernului PD, PNL, UDMR. Pesedistii au fost si mai duri decat conservatorii, anuntand ca un guvern al Aliantei D.A. nu are ce sa caute la conducerea Romaniei. Liderul Mircea Geoana a mai spus ca pesedistii nu sustin o motiune de cenzura impotriva Guvernului, adaugand ca un vot negativ primit in Parlament de primul-ministru, la momentul prezentarii unui guvern restructurat, ar echivala cu acelasi lucru.
PD: Voiculescu se baga in seama
Liderul PD, Emil Boc, a spus ieri ca pozitia PC privind ultimatumul dat Guvernului poate fi explicata printr-o practica politicianista potrivit careia, indiferent cat de mic este un partid, poate spera sa fie "bagat in seama" daca il va ataca pe "cel mai tare". "In politica romaneasca, din nefericire, exista acea practica potrivit careia nu conteaza cat de mic esti, ataca-l pe cel mai tare, ca atunci esti bagat in seama. Cam acesta este raspunsul nostru la pozitia PC", a spus Boc, adaugand ca PD nu se va lasa atras in "capcana" unor "provocari politicianiste" si se va ocupa mai putin de agendele unor partide aflate sub pragul electoral. "Cred ca numai in Romania este posibil ca opozitia sa faca structura Guvernului", a spus Boc despre demersul PC. Intrebat, in context, cum comenteaza intentia parlamentarilor PLD de a sustine o eventuala motiune de cenzura a PC la adresa Guvernului, Boc a raspuns: "Fiecare partid e suveran sa ia ce decizii vrea. PD nu va colabora cu nici un partid care sustine motiunea de cenzura".
n Carmen EPURAN 
 Afisari: 545  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
refuza   de Viorica Ianc
PNL   de Marius Adrian Porojnicu
Jocurile politicii   de Contele Makof
A r h i v a
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Liicheanu (20148 afisari)
 Sfidarea (4215 afisari)
 Afacerea anticrestina (3293 afisari)
 Ingropati cu acte false (3085 afisari)
 Expertiza psihiatrica pentru Iliescu (2864 afisari)
 Parlamentul discuta suspendarea fara Basescu (387 afisari)
 Pedofil american eliberat conditionat pentru ca a scris o carte (174 afisari)
 'X-treme Eating' (115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00951 sec.