Ziua Logo
  Nr. 3866 de marti, 27 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Romii cheama presa romaneasca la Stabor
Romani Criss si Asociatia de Monitorizare a Presei organizeaza pe 2 martie, la sediul GDS o instanta ad-hoc pentru "judecarea" ziaristilor romani care, in opinia reprezentantilor romilor, sunt subiectivi, influentati politic si superficiali in relatarile despre aceasta etnie. Romii ii acuza pe jurnalisti de "neprofesionalism si perpetuare de stereotipuri". Reclamantul (Romani Criss si Agentia de Monitorizare a Presei) va depune dovezi (inscrisuri, martori) in sprijinul afirmatiilor sale, urmand ca paratul (comunitatea jurnalistilor) sa prezinte dovezi in apararea sa. Dupa ce se va intra in dezbaterea cauzei si se vor analiza studii de caz, instanta se va retrage pentru deliberare. Juratii (participantii la Stabor) vor da verdictul si vor expune motivele hotararii. Prezenta jurnalistilor la Stabor este obligatorie, in caz contrar organizatorii considerand ca si-au asumat "toate capetele de acuzare". (T.B.)
Somatie pentru vioara
Ministerul Culturii si Cultelor a trimis o somatie prin executor judecatoresc familiei Voicu pentru a preda in termen de trei zile vioara Stradivarius, intrucat urmasii violonistului Ion Voicu nu au prezentat un document de proprietate asupra instrumentului cumparat de statul roman in 1956.
Somatia prin executor judecatoresc trimisa de MCC vine dupa ce, la 5 februarie, ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, transmisese o alta notificare familiei Voicu pentru a prezenta documentele care ar dovedi proprietatea asupra viorii Stradivarius. In caz contrar, familia Voicu ar fi trebuit sa predea la MCC instrumentul muzical cumparat de statul roman in 1956. "I-am trimis o somatie prin executor judecatoresc. Aceasta somatie i-a fost predata astazi ieri de catre judecator. Daca prima notificare pe care i-am facut-o familiei Voicu era o invitatie de a prezenta documentele de proprietate sau de a se prezenta cu vioara la MCC, aceasta somatie are o tenta juridica. Este o procedura preliminara celei de actiune in instanta. I-am dat un termen de trei zile sa aduca vioara Stradivarius. Nu am insa nici o indoiala ca nu o sa se intample asa, nu cred ca vor restitui instrumentul statului roman", a declarat Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor. (O.R.)
Falsificatori de bani
Trei persoane au fost trimise in judecata pentru plasarea pe piata, in 16 judete, a peste o suta de bancnote nationale contrafacute, a informat, ieri, Biroul de presa al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Dragomir Moisa, Gheorghita Ilie Platon si Gheorghe Bacaoanu au fost trimisi in judecata sub acuzatiile de initiere si sprijinire a unui grup in vederea savarsirii de infractiuni, falsificare de moneda sau alte valori, inselaciune si detinere de instrumente in vederea falsificarii de valori. Potrivit anchetatorilor, in perioada mai/iunie 2005 - mai 2006, gruparea constituita de Dragomir Moisa a introdus pe piata peste o suta de bancnote de 1.000.000 de lei, 500.000 lei si 100 de lei noi. Bancnotele false erau contrafacute prin scanarea unei bancnote autentice si multiplicarea cu o imprimanta laser. Procurorii au ridicat bancnotele falsificate, precum si sumele de bani obtinute din plasarea acestora, urmand ca instanta sa dispuna asupra confiscarii lor. Dosarul a fost trimis magistratilor Judecatoriei Sectorului 4. (O.R.)
 Afisari: 286  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Dezmat la Finante Iasi    2 comentarii
  Nastasiu si Cristescu cercetati de Parchet    1 comentariu
  Gabriel Bivolaru iese la aer    1 comentariu
  Familia Sturdza cere 65 de milioane de euro despagubiri la CEDO    2 comentarii
  Ingropati cu acte false    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Liicheanu (20148 afisari)
 Sfidarea (4215 afisari)
 Afacerea anticrestina (3293 afisari)
 Ingropati cu acte false (3085 afisari)
 Expertiza psihiatrica pentru Iliescu (2864 afisari)
 Parlamentul discuta suspendarea fara Basescu (387 afisari)
 Pedofil american eliberat conditionat pentru ca a scris o carte (174 afisari)
 'X-treme Eating' (115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00988 sec.