Ziua Logo
  Nr. 3866 de marti, 27 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Nastasiu si Cristescu cercetati de Parchet
-- Ministerul Public a revenit asupra deciziei initiale de neincepere a urmaririi penale in cazul celor doi procurori * Acestia sunt acuzati de abuz in serviciu in instrumentarea dosarului Rompetrol
Lucian Curelariu - Ziua foto
Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a admis plangerile penale facute de directorul cotidianului Ziua, Sorin Rosca Stanescu, impotriva procurorilor Ciprian Nastasiu si Adriana Cristescu, cei care au instrumentat dosarul Rompetrol, dispunand "reverificari" in cazul celor doi. Conducerea Ministerului Public a revenit astfel asupra deciziei initiale de neincepere a urmaririi penale in cazul celor doi procurori, dupa ce Rosca Stanescu s-a adresat instantei supreme. Totodata, instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inchis dosarul in care directorul ZIUA contesta decizia Parchetului General, pe motiv ca Sorin Rosca Stanescu si-a retras plangerea. Maestrul Catalin Dancu, avocatul directorului ZIUA, a infirmat insa ca acesta a renuntat la acuzatii, spunand ca este o greseala in decizia instantei si ca va formula recurs impotriva ei. De asemenea, el a mai afirmat ca cel mult, Curtea Suprema ar putea inchide dosarul pe motiv ca acesta a ramas fara obiect, dupa ce Ministerul Public a admis cele doua plangeri.
Abuz in serviciu
Sorin Rosca Stanescu a depus anul trecut la Parchetul General o plangere penala impotriva procurorilor Adriana Cristescu si Ciprian Nastasiu (foto), cei care au instrumentat dosarul Rompetrol, acuzandu-i de abuz in serviciu. Mai exact, jurnalistul i-a acuzat pe acestia ca ar fi dat dispozitii catre mai multe banci sa-i verifice conturile, fara ca demersul sa aiba un temei legal. "In raport direct proportional cu instrumentarea politica a acestui caz si cu gravele ilegalitati savarsite de cei doi procurori in materie procedurala, care au incercat sa fabrice probe, am depus o plangere penala impotriva acestora", a spus Rosca Stanescu. Acesta a declarat ca cei doi procurori au incalcat foarte multe norme, incercand sa-i scotoceasca conturile personale din banci. "Procurorii Cristescu si Nastasiu au oferit unor jurnalisti date care tin de viata mea personala, acestea rezultand din scotocirea unor conturi din diverse banci. Am aflat ca procurorii au facut interceptari telefonice ilegale fara sa aiba mandat, asa cum prevede legea", a aratat directorul ZIUA. Procurorii inspectori ai Ministerului Public nu au fost de acord insa cu plangerea ziaristului si au dispus neinceprea urmaririi penale in cazul celor doi. Rosca Stanescu a atacat in instanta decizia procurorilor inspectori, intre timp Parchetul schimbandu-si pozitia, inainte ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa se pronunte in acest caz.
Abonati la CSM
Procurorul Ciprian Nastasiu a fost in repetate randuri cercetat disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii, primind mai multe sanctiuni. Cazul care l-a facut "celebru" pe Nastasiu ramane fara indoiala cererea de eliberare din arest a lui Omar Hayssam, pe motive de sanatate, despre care procurorul a declarat nonsalant ca nu o regreta si considera ca a facut exact ce trebuia facut la momentul respectiv. De asemenea, si de numele procuroarei Adriana Cristescu se leaga o serie de dosare controversate cu arestari abuzive si inculpari fara nici cea mai mica baza legala. Cristescu a avut o ascensiune fulminanta, debutand la Parchetul de pe langa Tribunalul Satu Mare, continuandu-si activitatea la Parchetul National Anticoruptie si, in final, ajungand la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
n Andrei GHICIUSCA 
 Afisari: 780  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
www.victimelemagistratilor.lx.ro   de Neagu Rodica
A r h i v a
  Dezmat la Finante Iasi    2 comentarii
  Gabriel Bivolaru iese la aer    1 comentariu
  Familia Sturdza cere 65 de milioane de euro despagubiri la CEDO    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
  Ingropati cu acte false    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Liicheanu (20148 afisari)
 Sfidarea (4215 afisari)
 Afacerea anticrestina (3293 afisari)
 Ingropati cu acte false (3085 afisari)
 Expertiza psihiatrica pentru Iliescu (2864 afisari)
 Parlamentul discuta suspendarea fara Basescu (387 afisari)
 Pedofil american eliberat conditionat pentru ca a scris o carte (174 afisari)
 'X-treme Eating' (115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02100 sec.