Ziua Logo
  Nr. 3866 de marti, 27 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
"Enescu" ubicuu
-- Festivalul se va desfasura, concomitent, in sapte orase * CNN si Euronews vor avea corespondenti speciali acreditati la acest eveniment
Anul acesta Festivalul si Concursul International "George Enescu" (1-23 septembrie) se va desfasura, concomitent in sapte orase - Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj, Brasov, Bacau, Sibiu - si va beneficia, cel putin aparent, de o mai buna mediatizare. Pana in prezent, exista parteneriate (externe) parafate de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) - principalul organizator - cu CNN, Mezzo, Euronews si Radio France International.
Un prim parteneriat a fost semnat cu CNN Turner Broadcasting System Inc., reprezentat prin CNN International Television si CNN International Interactive. Astfel, reteaua internationala de stiri va prezenta spotul publicitar in America si Europa si va expune banner-ul Festivalului pe site-ul propriu, precizeaza Mediafax citand un comunicat al organizatorilor. In plus, CNN va avea un corespondent special in Romania pe perioada desfasurarii festivalului. Mezzo va anunta festivalul prin emisiunile sale "Magazine des Festivals" si "Agenda". Postul TV este interesat si de preluarea unor evenimente din cadrul festivalului de la Bucuresti. Euronews va difuza spoturi publicitare despre "Enescu", pe o perioada de aproximativ 13 saptamani, si va avea un corespondent special in Romania in luna septembrie. Radio France International a prelungit parteneriatul, inceput in 2005, cu organizatorii Festivalului "George Enescu", in vederea mediatizarii evenimentului in Franta si in tarile francofone. Pentru promovarea manifestarilor in tara, MCC a semnat inca de anul trecut un parteneriat cu posturile publice de radio si televiziune. In urma incheierii acestor parteneriate, organizatorii editiei din acest an a Festivalului Enescu - Ministerul Culturii si Cultelor si Artexim - spera ca manifestarile sa fie mai bine promovate decat in anii precedenti.
Editia a XVIII-a se va deschide cu un concert sustinut de 15 cantareti romani care evolueaza mai mult pe scene internationale, printre care: Nicoleta Ardelean, Roxana Briban, Cellia Costea, Elena Mosuc, Adina Nitescu, Carmen Oprisanu, Alexandru Agache, Szabo Balint, Stefan Ignat, George Petean si Marius Vlad. Ei vor fi acompaniati de Orchestra Operei Nationale din Bucuresti, sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin.
Institutiile care vor participa la festival din partea Romaniei sunt: Filarmonica "George Enescu", Formatiile Muzicale ale Societatii Romane de Radiodifuziune, Opera Nationala din Bucuresti, Filarmonica Transilvania din Cluj, Filarmonica Moldova din Iasi. Pe langa acestea, in vederea participarii la festival au fost contactate Filarmonica din Munchen, Filarmonica Toscanini, Orchestre de Paris, London Symphony Orchestra, Filarmonica din Dresda, Oslo Philarmonic, Russian National Orchestra si Rotterdam Symphony Orchestra.
Festivalul va fi, de asemenea, promovat de catre Autoritatea Nationala pentru Turism - alaturi de "Sibiu, capitala europeana" si Delta - la toate targurile internationale de specialitate la care Romania va fi prezenta. (L.D.)
 Afisari: 258  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Batem din palme, felicitari.   de plongeur.alpin
A r h i v a
  "Imagine reflectata"    
  Prima istorie a evreimii romane    1 comentariu
  TVR cu cod si coada    
  "Anglia va iubi pe Voevodul Mihai pentru capacitatea si modestia Sa"    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Liicheanu (20148 afisari)
 Sfidarea (4215 afisari)
 Afacerea anticrestina (3293 afisari)
 Ingropati cu acte false (3085 afisari)
 Expertiza psihiatrica pentru Iliescu (2864 afisari)
 Parlamentul discuta suspendarea fara Basescu (387 afisari)
 Pedofil american eliberat conditionat pentru ca a scris o carte (174 afisari)
 'X-treme Eating' (115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01008 sec.