Ziua Logo
  Nr. 3863 de vineri, 23 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Licitatie WiMAX
Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) va scoate la licitatie, in aprilie, prin selectie competitiva, doua licente nationale pentru tehnologia WiMAX, care permite accesul cu viteze mari la Internet, fara fir, a anuntat, ieri, presedintele IGCTI, Catalin Marinescu. "Vrem sa acordam aceste licente prin selectie competitiva si nu prin selectie comparativa, asa cum s-a intamplat la 3G. In acest sens, trebuie modificata legislatia, printr-o Hotarare de Guvern, care credem ca va fi adoptata la inceputul lunii aprilie", a afirmat Marinescu. El a adaugat ca IGCTI va organiza licitatii, de asemenea, pentru patru licente regionale si pentru cateva zeci de licente locale pentru aceeasi tehnologie. Selectia competitiva are ca principal element de diferentiere pretul, in timp ce la selectia comparativa sunt luate in considerare mai ales indeplinirea unor parametri, stabiliti de IGCTI, precum acoperire teritoriala, investitii si numar de clienti. WiMAX este o tehnologie wireless (fara fir), care isi propune sa integreze serviciile de date si voce cu o viteza de pana la 10MB/s. (G.M.)
Alpha Bank imprumuta Elcen
Compania Electrocentrale (Elcen) Bucuresti a contractat un imprumut de 190 de milioane de dolari, echivalent in lei, de la Alpha Bank Romania, pentru achizitionarea de resurse energetice, a anuntat institutia de credit. "Oferta Alpha Bank a fost aleasa in urma unei proceduri concurentiale, prezentand cele mai bune conditii de finantare, oferite de sapte dintre cele mai mari banci din Romania, care au avut oferte individual sau in asociere", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al Electrocentrale Bucuresti, Ion Marcu. Imprumutul este acordat pe o perioada de 5 ani, cu doi ani perioada de gratie si are garantia statului. Cu banii, Elcen plateste gazele si pacura necesare producerii de energie electrica si termica. Pentru ca este o iarna blanda, pacura, de exemplu, se cumpara mult mai putina, doar maxim 150.000 de tone, majoritatea de la Petrom, o mica parte fiind importata prin Unicom Holding. (G.M.)
Clal Insurance in Romania
Societatea de asigurari israeliana Clal Insurance si-a deschis 41 de sucursale in Romania cu 150 de angajati, investitia ridicandu-se la opt milioane de dolari. "Piata romaneasca de asigurari a crescut in ultimul an cu peste 20%, iar Romania se afla in vecinatatea tarilor dezvoltate ale Europei, ceea ce indica un mare potential de afaceri", a declarat reprezentantul societatii israeliene, Zohar Morgan, care a coordonat infiintarea companiei romanesti. Potrivit unui comunicat remis presei, compania Clal Romania Asigurari - Reasigurari SA dispune de angajati care pot asigura incasarea primelor de asigurare si lichidarea daunelor, in conformitate cu prevederile legale, dar si de un sistem informatic pentru operatiunile de asigurare, tarifare si evidenta
a politelor. (R.I.P.)
Euronet a preluat Brodos
Compania americana Euronet World a platit "cateva milioane de euro" pentru achizitionarea subsidiarei grupului german Brodos in Romania, furnizor de servicii de plati pentru telefonia mobila, a declarat directorul de vanzari al Euronet Services Romania, Bogdan Hristescu. "In acest an, vom aloca un milion de dolari in dezvoltarea unei retele proprii de 200 de ATM-uri, la nivel national", a afirmat Hristescu intr-o conferinta de presa. Euronet Worldwide a anuntat achizitionarea integrala a Brodos Romania. (G.R.P.)
 Afisari: 228  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  CASCO se scumpeste    
  Supracontrol veterinar    
  Esec la BRM    
  Metrou Gara de Nord-Otopeni    
  Contracte pentru gaze    
 Top afisari / comentarii 
 Scenariul anti-Basescu (3659 afisari)
 Despre statuia lui Antonescu de la Tel Aviv (3083 afisari)
 Sah fara mat (2828 afisari)
 Ceausescu la Ghencea - nici o dovada (2747 afisari)
 Un motan in calduri (2357 afisari)
 "Valizele" la DNA (252 afisari)
 Scuze si noi acuze (58 afisari)
 Donald Trump isi face casa de cununii pentru a o transforma in cavou (50 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00973 sec.