Ziua Logo
  Nr. 3863 de vineri, 23 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
FRF decide impotriva FIFA
-- Curtea de Arbitraj a hotarat ieri ca palmaresul si numele lui Poli Timisoara apartin lui Iancu, desi forul mondial a somat federatia romana sa-l accepte pe Zambon
Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a dat dreptate ieri clubului FCU Politehnica in litigiul cu SC FC Politehnica Timisoara, ultimul fiind patronat de italianul Claudio Zambon, in ceea ce priveste palmaresul echipei de fotbal din orasul de pe Bega.
Potrivit site-ului oficial al FRF, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a decis "sa admita cererea de revizuire inaintata de FCU Politehnica si sa desfiinteze hotararea Curtii de Recurs Federale din ziua de 12 iunie 2006".
"Rejudecand, admite cererea de revizuire, in sensul ca FCU Politehnica este considerata detinatoarea palmaresului si continuatoarea lui FC Politehnica Timisoara", se arata in comunicatul citat. Precedenta Comisie de Arbitraj Federala, destituita de Mircea Sandu dupa cateva decizii dubioase, a interzis, in luna iunie 2006, lui Poli Timisoara conduse de Marian Iancu sa foloseasca palmaresul si emblemele fostei asociatii, SC FC Politehnica Timisoara SA. De asemenea, potrivit hotararii din iunie 2006, in cazul in care folosea palmaresul si emblemele fostei asociatii in comunicatele oficiale ale clubului, revistele oficiale si in orice alte materiale de prezentare, atat in forma materiala, cat si electronica, FCU Politehnica Timisoara urma sa achite catre FC Politehnica Timisoara SA pentru fiecare incalcare a deciziei suma de 5.000 de euro. Gruparea prezidata de Marian Iancu a contestat aceasta decizie la TAS. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ultima instanta sportiva, i-a dat dreptate lui Zambon, iar in luna decembrie a decis sa oblige pe FCU Politehnica Timisoara, prezidata de Marian Iancu, sa continue cu numele initial, CS FC Politehnica AEK Timisoara, sau sa isi ia un alt nume aprobat de FRF, hotarand sa interzica si folosirea culorilor alb-violet. De asemenea, TAS a mai decis ca FCU Politehnica Timisoara sa plateasca cate 5.000 de euro pentru fiecare meci oficial jucat incepand cu data de 5 decembrie 2006 si pana cand intra in vigoare schimbarea de nume in concordanta cu prezenta sentinta. FCU Politehnica Timisoara a fost obligata, de asemenea, sa plateasca suma de 90.000 de euro drept compensatie pentru violarea proprietatii sale intelectuale. Mai mult, chiar miercuri a sosit pe adresa FRF o atentionare destul de severa de la FIFA, pentru incalcarea deciziei TAS. "Ne referim la problema mai sus mentionata, noi primind un fax trimis de clubul SCS FC Politehnica Timisoara SA, in care am fost informati ca decizia TAS (in cazul SC FC Politehnica Timisoara SA vs CS FCU Politehnica Timisoara) luata la 5 decembrie 2006 nu a fost inca executata de FRF. La solicitarea presedintelui Comitetului Disciplinar al FIFA, trebuie sa cer FRF sa aplice in totalitate decizia TAS. Va multumim ca ati luat nota si pentru pretioasa dumneavoastra colaborare in aceasta problema. Volker Hesse, secretar adjunct al Comitetului Disciplinar FIFA". Asadar, FRF a nesocotit si acest avertisment, ramanand de vazut care va fi reactia forului mondial, care poate aplica sanctiuni mergand pana la excluderea Romaniei de pe harta fotbalului mondial pentru astfel de nereguli. (B.G.)
 Afisari: 308  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
cumpar palmares!!!!!!!!!!!!   de beatle-maniacul
Ce-i anormal in asta???   de Fulga
Automat are ITALIANUL dreptate :-))   de ConanTheBarbarian
A r h i v a
  Protest disperat    1 comentariu
  Rath blocat absurd de FINA    
  Dinamo-Baumit umilita intr-o sala goala    
  Atletii romani s-au impus la Balcaniada de la Atena    
  Stiri pe scurt    
  Griffiths si Burdujan au parasit Rapidul    
  Oltenii jura ca nu fura    
  LIGA I - ETAPA A 20-a    
  Mai vreti in Liga?    
  Steaua invinsa si eliminata    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Scenariul anti-Basescu (3659 afisari)
 Despre statuia lui Antonescu de la Tel Aviv (3083 afisari)
 Sah fara mat (2828 afisari)
 Ceausescu la Ghencea - nici o dovada (2747 afisari)
 Un motan in calduri (2357 afisari)
 "Valizele" la DNA (252 afisari)
 Scuze si noi acuze (58 afisari)
 Donald Trump isi face casa de cununii pentru a o transforma in cavou (50 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01102 sec.