Ziua Logo
  Nr. 3862 de joi, 22 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Statul intra in afaceri cu Petrom
-- Petrom va lua o decizie privind modalitatea de separare a activitatilor de petrochimie de la Arpechim pana in luna aprilie, dupa ce va evalua activele respective, a declarat, ieri, directorul general executiv al companiei, Mariana Gheorghe.
"Definitivarea modalitatii prin care se separa petrochimia va fi realizata pana in luna aprilie. Nu am stabilit inca valoarea activelor", a spus oficialul Petrom, raspunzand unei intrebari a presei dupa ce a participat la un seminar pe teme de energie, organizat de ziarul "Gandul".
Mariana Gheorghe a aratat ca activele legate de petrochimie ar putea fi transferate unor parteneri cum ar fi Oltchim Ramnicu Valcea, in schimbul unor actiuni detinute de stat la Petrom sau cu plata in numerar. "Intentia noastra este sa externalizam petrochimia, masura incadrata in strategia pe care ne-am propus-o", a afirmat directorul general al Petrom, transmite Mediafax. Mariana Gheorghe a confirmat ca Oltchim si actionarul sau majoritar, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), s-au aratat interesate sa preia activitatile de petrochimie si piroliza de la Arpechim.
Comisie Petrom - AVAS
La randul sau, presesdintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat, marti, ca statul intentioneaza sa preia sau sa controleze pachetul majoritar la o firma care va prelua activitatile de petrochimie de la Arpechim, in schimbul unei parti din titlurile pe care le detine la Petrom. "Am avut o intalnire cu cei de la Petrom, in care ne-au instiintat ca piroliza nu este in obiectul de activitate al OMV si ca doresc sa o transfere catre o societate care ulterior sa fie vanduta. Noi (AVAS - n.r) le-am explicat ca suntem interesati sa preluam aceste active sau sa devenim actionari majoritari la noua firma, pentru a putea asigura aprovizionarea cu materie prima a companiei Oltchim", a afirmat Atanasiu. El a precizat ca a fost infiintata o comisie comuna Petrom-AVAS, care urmeaza sa puna in practica obiectivele ambelor parti.
Arpechim este una din cele doua rafinarii operate de Petrom, alaturi de cea de la Petrobrazi. Contractul de privatizare prin care OMV a devenit actionar majoritar la Petrom prevede ca rafinaria Arpechim nu face parte din activele de baza ale Petrom, astfel ca poate fi instrainata.
Gabi MOROIANU 
 Afisari: 347  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Romania pensionara    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Succesor pentru presedintele recuperator (4847 afisari)
 Dezgropati-l pe Ceausescu! (3993 afisari)
 Femeia-profet cu ochi de aur (2692 afisari)
 S-au porcait in direct (2479 afisari)
 Nick Nolte, nauc prin Beverly Hills (2344 afisari)
 Mircea Rednic: "Sunt dezamagit. Am luat doua goluri din faze fixe, este inadmisibil la acest nivel. Atata putem acum, poate vom reusi mai mult la anul". (280 afisari)
 Paris, je t'aime (Orasul iubirii) (203 afisari)
 Romania microbista in fierbere (134 afisari)
 Printul Harry, militar in Irak (108 afisari)
 Autoritatile de la Tighina ridica un memorial al Armatei Sovietice peste osemintele ostasilor romani (94 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01701 sec.