Ziua Logo
  Nr. 3862 de joi, 22 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
PNL pregateste proiectul de retragere a soldatilor romani
-- Liberalii Teodor Atanasiu, Radu Stroe si Norica Nicolai au anuntat ieri ca PNL pregateste un proiect de Hotarare a Parlamentului prin care sa se solicite retragerea trupelor romanesti din Irak. Parlamentarii liberali vor lua totodata si initiativa modificarii legii privind prezenta trupelor romanesti pe teritoriul altor state, in sensul in care aceasta prezenta sa fie in mod obligatoriu aprobata de Parlament.
Atanasiu a evidentiat necesitatea retragerii si a apreciat ca si presedintele Traian Basescu ar trebui sa isi aminteasca de faptul ca Romania are soldati in Irak, militari care nu mai au nici o misiune de indeplinit. "Mai ramane ca acest lucru sa il afle si presedintele nostru, mai ramane ca presedintele nostru sa-si aduca aminte ca avem militari acolo asupra carora, acum cateva zile, asupra bazei noastre de acolo a fost un atentat, mai ramane sa-si aduca aminte ca nu mai avem nici o misiune de facut acolo, misiunea noastra este incheiata si ca ar trebui sa-si aduca aminte ca tinerii nostri nu trebuie sa cada victime nevinovate acolo, ci trebuie sa se intoarca acasa", a fost mesajul pe care Atanasiu i l-a transmis presedintelui Basescu. El a apreciat ca misiunea trupelor din Irak este finalizata deoarece, chiar daca acolo nu s-au descoperit arme de distrugere in masa, a fost inlaturat un Guvern dictatorial care a fost inlocuit cu unul democratic.
Motivatiile fostului ministru Atanasiu
"Decizia prezidentiala a fost ca Romania sa-si pastreze pe toata durata anului 2007 prezenta militara in Irak si vrem sa atragem inca o data atentia opiniei publice ca misiunea noastra pe teatrul de operatii din Irak este o misiune indeplinita. Vrem sa atragem atentia opiniei publice ca am participat la razboiul din Irak datorita faptului ca acolo ar fi trebuit sa fie arme de distrugere si s-a constatat ca acolo nu sunt arme de distrugere in masa. Am participat pe teatrul de operatii din Irak pentru a inlatura un guvern care finanta terorismul mondial si, acum, in Irak este un guvern ales democratic", a motivat fostul ministru al Apararii, Atanasiu, decizia PNL. El l-a citat pe secretarul de stat american Condoleezza Rice care afirmase recent ca transferul de putere catre armata irakiana nu mai necesita prezenta internationala in zona. "Daca asteptam ca guvernul pe care noi il aparam acolo sa ne trimita acasa inseamna ca ne trebuie niste semnale foarte puternice. Retragerea corespunde dorintei guvernului irakian si a tuturor fortelor politice din tara", a sustinut Atanasiu.
Ministrul democrat al Apararii, Sorin Frunzaverde a sustinut ieri ca nu s-a luat inca nici o decizie oficiala cu privire la o eventuala retragere a militarilor romani din Irak.
Razvan GHEORGHE 
 Afisari: 495  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Blair o sterge englezeste din Irak    4 comentarii
  Pumn in plexul coalitiei anti-Basescu    11 comentarii
  S-au porcait in direct    9 comentarii
  Spagile din energie    
  Rast si-a gasit rostul: port la Dunare    
  Pandele contra lui Vanghelie    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Succesor pentru presedintele recuperator (4847 afisari)
 Dezgropati-l pe Ceausescu! (3993 afisari)
 Femeia-profet cu ochi de aur (2692 afisari)
 S-au porcait in direct (2479 afisari)
 Nick Nolte, nauc prin Beverly Hills (2344 afisari)
 Mircea Rednic: "Sunt dezamagit. Am luat doua goluri din faze fixe, este inadmisibil la acest nivel. Atata putem acum, poate vom reusi mai mult la anul". (280 afisari)
 Paris, je t'aime (Orasul iubirii) (203 afisari)
 Romania microbista in fierbere (134 afisari)
 Printul Harry, militar in Irak (108 afisari)
 Autoritatile de la Tighina ridica un memorial al Armatei Sovietice peste osemintele ostasilor romani (94 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01912 sec.