Ziua Logo
  Nr. 3858 de sambata, 17 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Mezel Hardau
Rene PARSAN 
-- Scoala romaneasca a devenit o masinarie experimentala miraculoasa. Bagi un copil in ea si astepti doispe ani, rabdator si curios, sa vezi ce scoate pe la celalalt capat. Fiecare maistru la carma Educatiei propune an de an retete proprii si surubareste la mecanism dupa cum ii vajaie mintea. Marea problema este ca nu poti sa vezi efectele decat prea tarziu.
Ministrii Educatiei si cei ai Sanatatii profita cu nesimtire de faptul ca actiunile lor nu sunt imediat perceptibile. Au si ei un mandat de pareri, doar atat. Cand rodul inventiei va iesi pe piata, si ministrul si plodul au marea sansa sa fie pamant. Plecand de la ecuatia olteneasca: mortul de la groapa nu se mai intoarce, nici o somitatea mamii lui nu mai are ce sa pateasca. Cum mai poti intenta un proces, si cu ce argumente si dovezi, unui ghiveci de flori, care in vremurile lui bune s-a chemat Hardau, pentru ca fii-tu' este un venerabil analfabet? In cazul doctorului, ai, cel putin, satisfactia sa ramai proprietarul de drept al surubelnitei uitate in tac'-tu'.
Societatea civila romaneasca se implica pana la gat in toate scandalurile politice si privatizarile cu cantec. Liiceanu pare mai preocupat de ouale lui Basescu si procentele lui Nastase, decat de proiectele si manualele lui Hardau, cusute cu ata alba de manutele dibace de la tesatoria Humanitas. Intelectualii au intrat in jocul mandatat de patru ani al politicienilor. Justitia lu' Macovei trebuie promovata, nu abecedarul, arza-l Sincai si Vanghelie! Nu par nici macar sa observe ca un oarecare soricar ardelean modifica legea invatamantului in Audi pe genunchi. Nici vorba, ei sorb farmecele Elenei Udrea in fata televizorului si dau buluc sa se injure cu Vadim la balconul Parlamentului la prezentarea raportului Tismaneanu. Mai baieti, daca vreti notorietate durabila de ce n-ati fost nici unul pe Ghencea joi seara, alaturi de Gigi, la dezastru? La seminte inainte!
Din toti demnitarii resapatului cabinet Tariceanu, a ramas o curca-n lemne, Hardau. Cum de nu-l vede nimeni pitulat stinghie? Cand era mai mititel si mai utecist descusutul acesta colinda caminele studentesti din Cluj sa-si surprinda colegii cu colege in pat. Curios de mic. Tremurau borcanele de zacusca pe priciuri cand venea viitorul ministru in control.
Din toti ministrii, Hardau ne fura cel mai mult. Camarazii lui de guvernare jupoaie faianta de pe autostrazi, tabla de pe combinate, smulg dividende de pe Bursa. Toate acestea pot fi inlocuite. La fel de simplu pot fi inlocuiti maestrii spaclului si canciocului mioritici cu chinezi, albanezi sau basarabeni. Da' ne pleaca si profesorii, mestere Hardau. Si asa nu mai exista nici o deosebire intre doamna de la aprozar si doamna de la gradinita. Tinerii dascali vor migra liber, dupa catedra. Doctorii oprimati de onorabilii spagari batrani se vor orienta si ei. O tara de loaze politice va ramane sa aplice pe om experimente molfaite indelung. Nu exista nici un program pentru aceasta criza sociala. Ca poimaine, tot sistemul se va scalda in hardau.
Este mult mai important sa silabisim, "va rog legal", biletelele de la Cotroceni, filtrate de prin Elena Udrea, zisa si mama expertizei politice, si "adevarata barometra" a spectrului, decat sa ne punem problema cu cine dracu' si unde "avansam" noi inainte.
In marea lui intelepciune si milostenie, Hardau permite copiilor sa opteze pentru oricare religie, dupa varsta de zece ani. Pai, si daca a fost circumcis intre timp, cine si cu ce lipeste cioburile sparte, draga Ciomu?
 Afisari: 723  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Neclaritati in noua lege a invatamantului   de Ana Maria Elena
SI, VOI, PRESA ADICA, CE ATI PAZIT VREME DE 17 ANI ......   de Theodor Constantinescu
Salam la hardau   de Ion Caramache
A r h i v a
  Romania intre doua focuri    1 comentariu
  Momentul 1956-1958    8 comentarii
  Schimbarea sistemului electoral    15 comentarii
  Declaratia zilei    2 comentarii
  La judecata zilei    6 comentarii
  Optiunea gagauza    2007-02-10
  Mai animalule, unde e tata?    2007-01-27
  Varza dulce de Bruxelles    2007-01-13
  Revelionul lui Bucifal    2006-12-29
  Alesii Dracului    2006-12-19
 Top afisari / comentarii 
 Prin Elena (4909 afisari)
 "Da, am facut sex cu Ralph Fiennes" (4788 afisari)
 Misiunea lui Iliescu: Reinnoirea socialismului (3976 afisari)
 Cu poalele in cap (3419 afisari)
 Romania europeana ii atrage pe fratii de peste Prut (3153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.18832 sec.