Ziua Logo
  Nr. 3858 de sambata, 17 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Principele Radu, despre modelul Spaniei
-- Romania va putea sa influenteze benefic o buna parte a continentului, daca se va indrepta cu acelasi dinamism pe calea prosperitatii, cum a facut Spania, apreciaza Principele Radu, reprezentant special al Guvernului Romaniei, la finalul unei vizite oficiale de patru zile, intreprinsa in Peninsula.
"Romanii care traiesc sau lucreaza aici sunt oameni demni si frumosi. Au caracter, sunt buni cetateni, sunt civilizati, au simt al raspunderii si sunt poate primii <<cetateni europeni>> ai Romaniei. S-au asociat deja in 80 de organizatii civice, militeaza pentru cultura, educatie in limba romana, sunt in armonie cu locuitorii neaosi, vorbesc bine spaniola, pe care au deprins-o la fel de repede ca si modul de viata din tara de adoptie", spune Principele, mentionand ca "sute de oameni" au venit la intalnirile sale din regiunea Castilla-La Mancha.
Principele a observat "capacitatea uimitoare" a Spaniei de a absorbi fonduri europene, exprimandu-si speranta ca Romania va copia acest model. Reprezentantul Guvernului vorbeste la superlativ despre romanii care muncesc in Spania, laudand "curajul si forta" lor de a se adapta: "Schimbarea imaginii Romaniei in Europa nu a fost facuta nici de ziarele lumii, nici de cancelariile lumii, ci de acesti cetateni anonimi ai unei Romanii care redevine, prin ei, europeana in practica. (...) Sub ochii nostri se naste o noua forta a societatii romanesti, in afara tarii, dinamica si supla, care este utila atat Romaniei, cat si Europei. In timp ce noi ne straduim obsesiv sa ne convingem ca raul Dambovita este o linie de forta a geopoliticii mondiale, Don Quijote a inlocuit morile de vant cu aeroporturile private". (O.B.)
 Afisari: 541  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Principele   de doctorul
" Principele " Radu ...   de Thaedeusz
Modelul Spaniei?   de ConanTheBarbarian
Principele Radu despre modelul Spaniei   de ionescu
A r h i v a
  Copiii care fac copii    3 comentarii
  50% sanse pentru Rosia Montana    2 comentarii
  Speranta pentru diabetici    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Prin Elena (4909 afisari)
 "Da, am facut sex cu Ralph Fiennes" (4788 afisari)
 Misiunea lui Iliescu: Reinnoirea socialismului (3976 afisari)
 Cu poalele in cap (3419 afisari)
 Romania europeana ii atrage pe fratii de peste Prut (3153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01810 sec.