Ziua Logo
  Nr. 3858 de sambata, 17 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
La Multi Ani, Anca!
Cunoscuta actrita Anca Pandrea isi aniverseaza ziua de nastere. De cateva decenii, numele ei este legat de Teatrul de Comedie-Bucuresti, de televiziune si de filmul romanesc, pe care le-a slujit si le slujeste cu talent si devotiune. A jucat sub indrumarea unor regizori importanti, iar generatia de care si-a legat numele, ca absolventa de IATC, este una din varstele "de aur" ale teatrului si filmului nostru. In curand, in viata cuplului Anca Pandrea - Iurie Darie, va avea loc un eveniment de exceptie, pe care-l dorim plin de lumina si aducator de cat mai multa fericire. Casa de piatra si la multi ani! (I.M.)
Lecturi pentru copii
La Editurile Lucman si Blassco exista, in colectia Collegium (carte scolara), o serie de noi aparitii editoriale, care se adreseaza copiilor din clasele primare. Aceste carti sunt lecturi suplimentare si cuprind texte valoroase, atat din literatura romana, cat si din cea universala. Lecturile sunt potrivite varstei si nivelului de intelegere al copiilor, cartile oferind teme de lucru interesante care permit dezvoltarea imaginatiei prin discutii de grup si prin exprimarea parerilor proprii. (D.C.)
A murit acad. Virgil Candea
Acad. Virgil Candea a murit ieri, la varsta de aproape 80 de ani. Nascut la 20 aprilie 1927, la Focsani, Virgil Candea a fost unul dintre cei mai cunoscuti istorici ai culturii si vicepresedinte al Academiei Romane. De asemenea, a fost membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al Comisiei Nationale Romane UNESCO, vicepresedinte al Centrului Italo-Roman de Studii Istorice de la Milano, Fellow al Centrului Wilson, Smithsonian Institution, Washington, membru al Academiei Europene de Stiinte, Arte si Litere din Paris, al Asociatiei Elene de Arheologie din Atena si al Societatii pentru Europa de Sud-Est din Munchen. Academicianul va fi inmormantat maine, in cimitirul Manastirii Cernica de langa Bucuresti, trupul sau fiind depus inca de ieri seara la Bisericii Sfantul Silvestru. Dumnezeu sa-l odihneasca!
O noutate extraordinara pentru melomani
De luni, 19 februarie, Radio Romania Muzical poate fi ascultat in toata tara precum si in Albania, Austria, Belarus, Belgia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Republica Moldova, Monaco, Norvegia, Olanda, Polonia, Federatia Rusa, Slovacia, Suedia, Turcia, Ucraina, Ungaria, Vatican. Programul este transmis necodat prin Satelitul Thor III si poate fi captat in cadrul pachetelor Focus Sat si Digi Sat precum si cu orice receptor digital plasand antena pe coordonatele 0,8 - 1 grad vest, Polarizare Verticala, Simbol Rate 28000 si selectand frecventa 11727 MHz.
Date tehnice identificate automat FEC: 5/6, NID/TID: 4369/2, SID 44, APID 6163.
 Afisari: 290  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Anca-Panca...   de doctorul
A r h i v a
  Nazism, comunism si travestiti    1 comentariu
  Traseu cultural prin Bucuresti    1 comentariu
  Sa radem cu juristii de partid    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Prin Elena (4909 afisari)
 "Da, am facut sex cu Ralph Fiennes" (4788 afisari)
 Misiunea lui Iliescu: Reinnoirea socialismului (3976 afisari)
 Cu poalele in cap (3419 afisari)
 Romania europeana ii atrage pe fratii de peste Prut (3153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01856 sec.