Ziua Logo
  Nr. 3850 de joi, 8 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Braia va contesta decizia CNSAS
Jurnalistul Doru Braia ("National TV") a declarat ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta in fata sediului CNSAS ca nu a colaborat cu Securitatea si ca va contesta decizia institutiei in privinta sa la toate forurile competente, chiar si la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, de la Strasbourg, pentru a i se da castig de cauza.
Referindu-se la verdictul de colaborare cu Securitatea dat acum doua zile de CNSAS in cazul sau, Braia a spus ca doar cinci membri ai Colegiului au votat in favoarea unui astfel de verdict, in vreme ce alti patru s-au abtinut. Braia a spus ca a constatat uimit ca are un dosar de retea, in interiorul caruia a vazut "un angajament de informator, olograf", despre care chiar si el ar fi "jurat" ca l-a scris. Jurnalistul a sustinut ca acest document a fost plastografiat de catre serviciile secrete comuniste, care aveau posibilitatea de a imita scrisul oricarei persoane, prin scanarea unui document scris de cineva, apoi prin selectarea literelor respective pe tastatura unui computer, folosindu-se de un soft complex. "Am povestit acest lucru la CNSAS, se vede ca nu m-au crezut", a mai spus Braia. El s-a intrebat de ce in dosarele de la CNSAS nu apar documente despre anchetarea sa de catre Securitate in anul 1974, cand a fost acuzat de spionaj, sau despre tentativa de asasinat asupra sa, pusa la cale de Securitate in 1988.
Ziaristul a admis, totusi, ca a semnat un document cu pseudonimul "Octavian Cotescu". Explicatia sa a fost ca, asistand din intamplare la spargerea unei ceasornicarii din cartierul unde locuia, trebuia sa depuna marturie la tribunal impotriva infractorilor respectivi, dar, de teama ca prietenii acestora se vor razbuna daca ii vor afla identitatea, a fost de acord cu sugestia militianului de a inainta Militiei o informare despre eveniment, pe care sa o semneze cu pseudonimul "Octavian Cotescu". (D.I.)
 Afisari: 357  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Asta e ca in ...   de DanBruma
A r h i v a
  Ordonanta DIICOT, suspendata    2 comentarii
  Melescanu ramane favorit la MAE    5 comentarii
  Calendarul alegerilor pentru PE    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Clanul presedintelui (5111 afisari)
 Doua harti ale Armaghedonului (4628 afisari)
 Noi amanunte despre moartea lui JFK Jr. (4465 afisari)
 Intelectualii opariti (4155 afisari)
 Romeo si Julieta au murit acum 5000 de ani (4080 afisari)
 Parlamentarii asteapta scuze publice de la Basescu (242 afisari)
 Ambasadorul roman in Italia a avut totusi aprobarea Centralei Ministerului (192 afisari)
 Ultimul rege al Scotiei (The Last King of Scotland) (130 afisari)
 Un complice al lui Philip Bloom din Dosarul Irak, retinut in Romania (118 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.20721 sec.