Ziua Logo
  Nr. 3846 de sambata, 3 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Instrumentistii Scalei milaneze, la Sibiu
Ansamblul Instrumental al Scalei di Milano (L'Ensemble Strumentale Scaligero) va sustine doua concerte la Sibiu, in cadrul programului Capitalei Culturale Europene, pe 25 si 26 februarie, la Sala Thalia (str. Cetatii, nr. 3 - 5). Pentru cel
de-al doilea spectacol, pe 1 februarie s-au pus in vanzare, la sediul Filarmonicii sibiene (Sala Thalia) 150 de bilete accesibile publicului sibian, pretul unui bilet fiind de 100 RON.
Scala di Milano e o structura complexa, in care orchestrei, corpului de balet si corului (principalele departamente artistice ale teatrului liric condus de Stephane Lissner) i se adauga o serie intreaga de institutii (cum e Academia de Arte), organizatii si ansambluri muzicale, cele mai cunoscute dintre acestea fiind "I Solisti della Scala" si "L'Ensemble Strumentale Scaligero". Ansamblul Instrumental al Scalei di Milano (L´┐ŻEnsemble Strumentale Scaligero) - din care fac parte muzicieni ai orchestrei Operei si Filarmonicii cunoscutului teatru liric italian - a luat nastere la sfarsitul anilor '80 ca un dublu cvintet: un cvintet de coarde (doua viori, viola, violoncel si contrabas) si unul de instrumente de suflat (flaut, oboi, clarinet, fagot si corn).
Din ianuarie 1998, cu ocazia unui concert sustinut la Beirut, ansamblul s-a imbogatit cu saxofon, pian, armonica si instrumente de percutie - ceea ce i-a permis acestuia sa-si exprime particularitatile care l-au facut celebru si unic in panorama muzicala, si anume, sa mearga de la originalul repertoriu clasic pana la jazz si chiar muzica etnica sau "new age". Ansamblul, recunoscut pentru versatilitatea sa si eclectismul repertoriului, concerteaza in orasele cele mai importante (Milano, Roma, Genova etc.) si a participat la cele mai importante festivaluri din Italia (Ravenna, Stresa, Ravello) si din strainatate (Berlin, Aix-en-Provence, Beirut, Lugano, Crans Montana), si a inregistrat CD-uri cu muzica lui Gershwin, Itturalde, Piazzola.
Organizatorii evenimentului sunt UNIMPRESA, ADV Communication, Ambasada Italiei la Bucuresti si Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.
In program: G. Rossini - Uvertura operei "Cotofana Hoata" * G. Rossini - a 2-a si a 3-a secventa din Concertul pentru fagot si coarde * G. Bottesini - Marele Duo pentru clarinet, contrabas si coarde * P. Morlacchi - "Pastorul elvetian", suita pentru flaut si ansamblu (rev. Zannini/Simeoli) * Nino Rota - Suita "La Strada" (rev. Berzolla / Ferrari) * Nino Rota - Fragmente din coloana sonora a filmului "Ghepardul" (regia Lucchino Visconti) * L. Bernstein - Suita "West Side Story" (rev. S. Nanni).
Iulia POPOVICI 
 Afisari: 154  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Domnu' Andrei    
  Istoria presei    1 comentariu
  Cand se va sfarsi Pamantul? (II)    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cacealmaua prezidentiala (4145 afisari)
 Razboiul impotriva Iranului a si inceput (3780 afisari)
 Primul cap (3021 afisari)
 Sa cada! (2366 afisari)
 Licurici la licurici nu scoate ochii (2083 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01908 sec.