Ziua Logo
  Nr. 3834 de sambata, 20 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Gaze mai scumpe cu 8% in 2007
Tariful gazelor naturale furnizate populatiei va creste cu 5% pana la 8% in acest an, dar cuantumul majorarii ar putea fi mai redus, daca se va diminua pretul de achizitie a gazelor naturale din import, a declarat ieri, la Medias, ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, transmite Mediafax. "Daca reusim sa facem totul, scumpirea gazelor in 2007 va duce la cresterea inflatiei cu 0,5%", a spus Vosganian. El a invitat companiile din domeniul energiei electrice sa participe la constituirea fondului social pentru consumatorii de gaze naturale, ca un gest de "prestigiu". "La constituirea acestui fond sunt invitate sa participe si companiile din sectorul energiei electrice, pentru ca este vorba de o contributie voluntara", a aratat Vosganian. "Cu cat sumele atrase la fondul social vor fi mai mari, cu atat va fi mai mare numarul celor care vor beneficia de acest lucru", a mai spus Vosganian. El s-a aflat la Medias pentru discutii cu reprezentantii companiilor din industria gazelor naturale, Romgaz, Transgaz si E.ON Gaz Romania. (G.M.)
Termoelectrica suspendata de OPCOM
Operatorul bursei de electricitate, OPCOM, a suspendat dreptul Termoelectrica de a cumpara energie pe platforma piata pentru ziua urmatoare (PZU), pentru ca firma nu a achitat facturile restante catre Electromagnetica si Enol Grup. Suspendarea Termoelectrica va fi ridicata dupa ce firma isi va achita restantele. PZU este parte componenta a pietei en-gros de energie electrica, unde au loc transferuri pentru fiecare interval de tranzactionare al zilei de livrare, pe baza ofertelor transmise de participanti.
"Termoelectrica efectueaza atat tranzactii de cumparare, cat si de vanzare pe aceasta platforma", ne-a declarat Viorel Marian, directorul general al companiei. "Dar, din pacate, asta nu e piata de energie, in care concureaza Termoelectrica cu Hidroelectrica (n.r. - cel mai scump, respectiv, cel mai ieftin producator). ANRE a facut niste reguli pentru o piata ipotetica, nu cea reala, care este in Romania", a mai spus Viorel Marian. (G.M.)
Anunt
Consiliul Local Sector 6 se intruneste in sedinta ordinara in data de 25.01.2007, ora 17.00, la sediul Primariei Sector 6 avand in cuprinsul ordinii de zi proiecte de hotarare privind: alegerea presedintelui de sedinta; aprobarea virarii la bugetul local a sumelor incasate de catre A.D.P. S. 6; aprobarea virarii sumelor incasate de catre A.D.P. S. 6 rezultate din activitatea Serviciului de Administrare a Cartierului "Constantin Brancusi"; finantarea serviciilor medico-sociale de calitate pentru un numar de trei copii cu deficiente neuro-motorii aflati in plasament la Centrul Specializat pentru Copii cu Dizabilitati Profunde al Fundatiei "Copii in Dificultate"; alocarea sumei de 15.400 lei de la bugetul local pe anul 2007, pentru proiectul educational "Prietenie", cu sprijinul CLS 6 al Municipiului Bucuresti; participarea la cursuri de perfectionare profesionala a alesilor locali ai Sectorului 6 Municipiul Bucuresti; solicitarea catre CGMB a imputernicirii exprese prevazuta de art. 95 alin. (2) lit ,,f" si ,,g" din Legea nr. 215/2001 pentru atribuirea de servicii publice prestate in zone de pe raza Sectorului 6; aprobarea documentatiei tehnico-economice a obiectivului de investitii: "Amenajare complexa Zona 1, Zona 8 si Zona 16" si PUD-uri.
 Afisari: 204  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
SCUMPIRI   de mamaie
A r h i v a
  Taxa cu patru hibe    
 Top afisari / comentarii 
 Strategia nucleara a Israelului (3141 afisari)
 Marea lehamite (2902 afisari)
 Videanu actionar la "banca escrocilor" (2635 afisari)
 Gloria si decaderea Isabelei Peron (2598 afisari)
 Omorat de Justitia romana (1604 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01869 sec.