Ziua Logo
  Nr. 3830 de marti, 16 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Elena Udrea, intre Coana Joitica si "Cabinetul Doi"
Miruna MUNTEANU 
-- Halucinant spectacolul oferit, joi seara, de Elena Udrea la Antena 3. In ajunul Congresului PNL, trambita blonda a lui Basescu a gasit cu cale sa-i informeze pe liberali "cum se poarta liderul lor".
A povestit ca, pe vremea cand era sefa cancelariei prezidentiale, a vazut un biletel roz pe care Tariceanu i l-ar fi trimis presedintelui, implorandu-l sa-l salveze pe Patriciu din ghearele procurorilor. O scrisorica - pierduta, in mod convenabil, prin arhivele Cotrocenilor... Si de care "uitase" pana acum. Chiar si atunci cand, in vara lui 2005, isi amintise totusi de un telefon suspect al premierului catre procuroul general Ilie Botos. Ca sa vezi ce feste iti poate juca uneori memoria!
Dincolo de scenariul caragialesc, m-a socat candoarea si aplombul cu care Elena Udrea s-a autoprezentat drept un soi de "alfa si omega" a politicii romanesti. "Cabinetul Doi" al lui Basescu. Speraclul usilor capitonate de la Cotroceni. Surescitata si plina de importanta, ea a dezvaluit ca liberalul Radu Stroe, seful Secretariatului General al Guvernului, i-ar fi cerut sa-l "ajute" sa devina "ori ministrul Apararii, ori directorul SRI". "Aceasta este concluzia pe care am tras-o eu, ca astea erau cele pe care puteam sa le ofer eu..." - a explicat Elena Udrea. A refuzat propunerea, pentru ca "parteneriatul" n-o interesa. Ce sa-i ofere ei Radu Stroe? El era cel care avea nevoie de ea, fiindca "vroia o relatie buna cu Cotroceniul"!
Abia dupa ce moderatorul a intrebat-o cum anume ar fi putut sa influenteze ea numirea unui ministru, Elena Udrea si-a dat seama ca a cam luat-o gura pe dinainte. A balmajit ca nu stie de ce a ajuns Radu Stroe la o asemenea concluzie. Vanitatea a fost, insa, mai puternica. In mod evident, Udrea nu se mai teme de gafe. Se simte intangibila. Si vrea sa-si arate "muschii".
"Prietenia cu mine ar fi fost foarte interesanta!" - a exclamat ea, intepata. De ce, oare? Sa fi fost reputatia sa de mare avocat cauza acestui interes? Se pare, totusi, ca nu la bara si-a castigat Elena Udrea notorietatea... Oricum, nu la cea din Tribunal. "Din 12 contracte cu RAAPPS-ul, nu a castigat decat un singur proces si aceasta in conditiile in care cealalta parte a renuntat la actiune", a precizat Cristian David, ministru delegat pentru control. Ceea ce nu a impiedicat cabinetul de avocatura al Elenei Udrea sa incaseze de la Regie onorarii in valoare totala de 2,35 miliarde de lei. Un mizilic. Nu pentru bani a acceptat ea aceste dosare, ne-a asigurat Udrea, ci pentru faima. Si, evident, pentru binele tarii! "Nu mi-e rusine ca am aparat statul roman!" - a explicat ea, plina de emfaza. Pacat ca l-a aparat prost!
Prost pledeaza si pentru interesele lui Traian Basescu. Fiindca nimeni nu se indoieste ca presedintele se afla in spatele iesirilor la rampa ale Elenei Udrea. A "girat" si reprezentatia penibila de joi, de la Antena 3, confirmand existenta scrisorelei pierdute. De care, pasamite, uitase si el. Stranie sincronizare in amnezie... Noroc cu fosta sa sefa de cabinet, care a promis ca, incet-incet, isi va mai aminti ea si despre altele... Mi se pare mie, sau suna a amenintare? Probabil ca nu, altfel presedintele ar fi fost obligat sa intervina si sa o puna la punct. Sa-i atraga atentia ca a semnat o clauza de confidentialitate inainte de a fi angajata la Cotroceni. Ca, daca ar fi sesizat vreo ilegalitate sau vreun abuz de putere, ar fi trebuit sa protesteze pe loc, nu sa pastreze informatia ca instrument de santaj. Basescu nu s-a aratat deranjat de noile "indiscretii" ale Elenei Udrea. Confirmand, astfel, ca aceasta ii este partenera in vodevilul politic de prost gust la care asistam.
 Afisari: 3353  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 16 Afiseaza toate comentariile  
   de Polina
mai oameni buni, ce se se intampla deasupra?   de simiondan
PESTE 5 MILIARDE ...   de gili
Doar acum ati aflat...   de Alcor
sa nu rizi de cei saraci cu duhul   de PANTAGRUEL
   de avarfreson
Duduie Miruna, daca pentru dumneata mai inseamna ceva profesionalismul..   de lucid
nu la bara   de dan toader
Eminenta blonda ( cu tz )   de Socrate
Despre blondele de serviciu...   de Gicuta a lu' nea Nuta
Lenuta corigenta ,sic !sic !sic!   de andad
despre Udrea, "maestra baroului"   de Agentura
Miruna   de cosor ion
Doctrina Basescu cap de pod pentru partidul "trena"   de Mark
Prestatia si renumeratia   de ml
Hi hi hi hi hi!   de Giculica zbanghiul-turbat
A r h i v a
  Repetam o eroare: ridiculizarea Parlamentului    8 comentarii
  Bolsevismul de dreapta - ideologia trepadusilor puri si simpli (I)    14 comentarii
  Prim redactor sef al natiunii    4 comentarii
  La judecata zilei    3 comentarii
  Bran, marea escrocherie    2007-01-12
  Credinte obligatorii si adevaruri impuse de stat    2007-01-09
  Cu Walesa, dar fara Goma    2006-12-19
  Adversarii necesari    2006-12-12
 Top afisari / comentarii 
 Suveica avocatilor (4962 afisari)
 Orgiile magnatilor rusi in Alpi (3919 afisari)
 Harta noii Romanii (3512 afisari)
 Elena Udrea, intre Coana Joitica si "Cabinetul Doi" (3353 afisari)
 Miscari bizare la Phenian (3131 afisari)
 Ping-pong cu legile sigurantei (160 afisari)
 Glob de Aur pentru un film produs in Romania (63 afisari)
 Consiliului Judetean Brasov vrea cu orice pret castelul Bran (34 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.86127 sec.