Ziua Logo
  Nr. 3818 de sambata, 30 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Alchimia poemelor de jazz
Doi protagonisti de marca - Johnny Raducanu (compozitor si pianist), Teodora Enache (voce) - un singur produs cultural: CD-ul "Inside Stories - Jazz Poems", produs de TVR Media si Societatea Romana de Televiziune. Vorbim despre o premiera absoluta, un proiect cultural unic prin amplitudinea sa - lansarea CD-ului fiind insotita si de un turneu de promovare, spectacol itinerat in trei Constanta, Iasi, Cluj si Bucuresti - care a monopolizat a doua jumatate a lunii noiembrie. "<<Inside Stories - Jazz Poems>> este un proiect foarte indraznet si primul de aceasta anvergura din jazzul romanesc. Sunt foarte fericita ca, multumita Raiffeisen Art Proiect, minunatele compozitii ale lui Johnny Raducanu vor putea fi ascultate de romanii din intreaga tara. Toti cei care am participat la acest proiect - si vorbim aici de editarea unui disc si producerea unui spectacol, ambele in premiera absoluta - ne-am implicat cu pasiune si credinta. Sper sa convingem publicul ca jazzul romanesc are forta, sensibilitate si puterea de a ajunge la sufletele noastre", declara Teodora Enache.
CD-ul contine 11 piese ("Colind", "Iarna, iarna", "Aminteste-ti", "O noua toamna", "Pe Olt", "Iubirea cea mare", "Blues Moldav", "Asa te stiu", "Nu, n-am sa-ti spun", "A nins", "Balada lautareasca"), toate compozitiile, orchestratiile si aranjamentele muzicale fiind semnate Johnny Raducanu, interpretate de Teodora Enache, pe versuri de Nina Cassian si Vasile Voiculescu. Instrumentatia este o imbinare de chitara, pian, contrabas, baterie, vioara, viola, violoncel, clarinet, flaut, saxofon, trompeta si trombon.
Lansat in 2002, Raiffeisen Art Proiect si-a propus sa sprijine dezvoltarea proiectelor artistice din diferite zone de expresie. Seria a debutat cu one-man show-ul lui Dan Puric. In 2005, proiectul a vizat o lucrare enciclopedica de istorie literara, semnata Alex Stefanescu - "Istoria literaturii contemporane, 1941-2000" - si un album-monografie dedicat pictorului Dan Hatmanu. (L.D.)
 Afisari: 135  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Sase premiere la Concertul de Anul Nou    2 comentarii
  "Gargaunii" lui Radu Cosasu    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Vadim la PNT-CD (4957 afisari)
 Crimele uitate ale comunismului (4770 afisari)
 Fenomene paranormale (3716 afisari)
 Irakul, rascruce in politica americana (2866 afisari)
 Capcana CORIS (2354 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00774 sec.