Ziua Logo
  Nr. 3814 de sambata, 23 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Revolutia Romaniei: Adevarul ne va face liberi
Victor RONCEA 
-- Libertatea este dreptul de a nu minti; o spune Albert Camus.
Suntem la 17 ani, inca prinsi in minciuna, fara de libertate, in ciuda jertfelor din decembrie 1989. Dar podul minciunii merge mult mai departe, la taticul sistemului anti-crestin, anti-national si anti-uman: Lev Trotki, depozitarul sinistrei mosteniri leniniste.
Prin 1992, Radu Portocala era, vorba dansului, ocarat de diversi confrati francezi carora le spunea ca il considera pe Gorbaciov drept un trotkist (care, deci, aplica tehnica diseminarii focarelor subversive si a infiltrarii). Acum cateva luni a descoperit un site comunist-stalinist, unde Gorbaciov era definit ca un urmas al lui... Trotki!
De la Ioan Talpes aflam ca in Parlamentul Romaniei sunt mai multi ofiteri ai fostei Securitati, cu identitate falsa. Traiesc bine-mersi in noua lor postura, democratica. Si atunci de ce n-ar belferi, la fel, gorbaciovist-trotkisii nostri, cu cagula intelectualitatii aferate trasa bine pe fata. De stanga sau de dreapta, la putere sau in opozitie, guvernamentali sau "societate civila", nihilisti culturnici sau pseudo-bisericosi, anti sau pro-icoane, smecherasii neo-trotkisti de Primaverii-Dorobanti-Victoriei au o singura tinta clara: sa ocupe intregul spectru politic si al increderii publice. Daca se poate, evident. De aceea a fost si este nevoie de "Voci curate". Daca afacerea "deconspirarii" Securitatii, dovedita a fi de fapt a reconspirarii, le-a fost pusa pe butuci, nici afacerea "condamnarii comunismului" n-o sa le iasa prea bine.
Ca si in cazul "reformei morale" si a "relansarii colegiului renovat al CNSAS" - ni se spune de la Washington - si chestiunea cu "condamnarea comunismului" a reprezentat un simplu vehicul formal prin care diferite grupuri gainare de interese au incercat sa capitalizeze egoist fara sa-i intereseze cu adevarat fondul chestiunii: Romania. Totul, in cadrul intrecerii stahanoviste a echipei neo-trotkiste de a-si duce mai departe misiunea trasata de oamenii Moscovei cu mult inaintea caderii lui Ceausescu. Actualitatea ultimilor ani se incadreaza in planul originar: Moscova n-a pierdut nimic, afirma Radu Portocala, care facea autopsia loviturii de stat din Romania inca din 1990 (de ce ne-ar mira ca Horia R. Patapievici i-a semnat demisia de protest cu viteza secerarii!). Dar sistemul Internationalei a IV-a Kominterniste transcende Rusia si capitala sa, un punct oarecare de contact printre multe altele. Trotkistii au invadat lumea, pe urmele ratacirilor mentorului lor. Miza este simpla si grava: desfiintarea sentimentului national.
Produsul echipei parazitare Tismaneanu este elocvent: fondul pseudo-Raportului de condamnare a comunismului este profund anti-romanesc. Ne bucura totusi ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, dupa ce a aflat ce porcarii contine textul pe care l-a girat, i-a tras totusi niste castane-n crestet marelui profesor de marxism-leninism gonit de la Georgetown University, Volodea Tismaneanu. Dupa cum s-a observat, fosta trompeta a Partidului Comunist a fost silita sa puna capac laudelor adulatorilor de douazeci de arginti, admitand ca "Raportul este perfectibil". Parca ar fi fostul lui stapan, Ion Iliescu: revolutia este perfectibila. Insa nici incercarea lui Iliescu de a confisca revolutia romana, cu tot KGB-ul din spatele lui, nici cea a lui Tismaneanu de a confisca miscarea anticomunista, nu pot merge prea departe: au picioare scurte.
Adevarul ne va face liberi. Craciun fericit!
Pe cununa-i scris frumos/ Astazi s-a nascut Hristos/ Care cu puterea Sa/ Va imparati lumea.
 Afisari: 2444  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 8 Afiseaza toate comentariile  
Sa furi revolutia,iata prostia anului   de sanzaiana
Redactiei, adimistratorilor web si ziarului Ziua   de Tyranosaurusrex
Super Dle Roncea   de Tyranosaurusrex
Va multumim!   de Atanasie Tony Popescu
Cand si cum "i-a tras totusi niste castane-n crestet marelui profesor de marxism-leninism" ?!   de Raquel
CRACIUN FERICIT !   de george nemteanu
Brava Roncea frumusal articol, mai ales sfirsitul dinsului!   de Giculica zbanghiul-turbat
Asa este   de Dan Bostan
A r h i v a
  Prapastia    5 comentarii
  Liberalii in 2006 (I)    3 comentarii
  Arghezi    3 comentarii
  Catre Redactia Ziarului ZIUA    3 comentarii
  La judecata zilei    1 comentariu
  "Dupa noi vom veni tot noi"    2006-12-18
  Cum vrea Mos Gerila Soros sa ne fure Craciunul    2006-12-11
 Top afisari / comentarii 
 Teapa beton (7238 afisari)
 Autopsia unei lovituri de stat (6728 afisari)
 Masonerie feminina sau feminism masonic? (5282 afisari)
 Cea mai mare descoperire stiintifica in 2006 (4943 afisari)
 Prapastia (3330 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.82225 sec.