Ziua Logo
  Nr. 3812 de joi, 21 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Google si Nasa au semnat un acord pentru difuzarea de informatii pe internet
-- Grupul Google a semnat un acord cu NASA pentru difuzarea pe internet de date si imagini ale Agentiei spatiale americane, pentru ca acestea ca fie "accesibile pentru toti", au anuntat cele doua companii, conform AFP.
Printre colaborarile prevazute de cele doua organizatii se numara posibilitatea de vizualizare a conditiilor meteo in timp real, harti tridimensionale de inalta rezolutie a Lunii si planetei Marte, vizionarea in direct a activitatilor Statiei Spatiale Internationale si a navetelor spatiale, precum si posibilitatea unor "zboruri virtuale" in spatiu. "Acordul intre Nasa si Google va permite oricarui american sa experimenteze un zbor virtual deasupra suprafetei Lunii sau a canalelor de pe planeta Marte", a declarat administratorul NASA, Michael Griffin, citat in comunicat.
Cele doua companii prevad si inconporarea unor date ale NASA - de exemplu informatii atmosferice- in cadrul serviciului de cartografie prin satelit al Google, Google Earth. Cei doi parteneri au evocat posibilitarea crearii unor "produse comune" si a demararii unor proiecte bilaterale de cercetare, insa nu au oferit nici un detaliu financiar.
"Colaborarea noastra va dovedi ca sectorul privat si cel public pot reusi multe impreuna", a adaugat directorul centrului de cercetare Ames, tinand de Nasa, S. Pete Worden. "Nasa a recoltat si administrat o cantitate de informatii despre planeta noastra si despre univers superioara oricarei alte entitati din istorie", a declarat directorul pentru dezvoltare strategica a centrului Ames, Chris Klamp, adaugand ca "desi aceste informatii au fost adunate pentru toti si ca o mare cantitate din aceasta informatie este deja publica, marea majoritate nu este momentan accesibila si este dificil de accesat si de inteles de persoanele care nu sunt experti in domeniu".
in plus, Google a mai anuntat si achizitionarea societatii elvetiene de servicii web de geo-localizare Endoxon, "pentru a ameliora calitatea serviciilor Google Earth si Google Maps din Europa", a precizat compania americana.
 Afisari: 211  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Comertul pe internet s-a dublat in ultimul an in Romania pana la 17,5 milioane dolari    
  Operatorul american de telefonie mobila Cingular ofera MySpace pe telefoanele mobile    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Apocalipsa dupa Mossad (6151 afisari)
 PSD si PC petrec iar impreuna (2573 afisari)
 Liga Pro Europa ataca religia in scoli fara stirea ministerului (2190 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (II) (2070 afisari)
 Tismaneanu pus la colt de Biserica (1911 afisari)
 Radu Berceanu ii ameninta pe protejatii lui Basescu: Patronii Euroconstruct, UMB Spedition si PA&CO sunt "banditi care vor sa se traga in piept" (384 afisari)
 Contractele si secretele unor actori celebri, scoase la licitatie (370 afisari)
 Codrut Seres, acuzat de tradare si spionaj (185 afisari)
 Marie Antoinette (95 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00925 sec.