Ziua Logo
  Nr. 3812 de joi, 21 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
"Suveranitate limitata" pentru Kosovo
Raportorul Parlamentului European (PE) privind viitorul statut al provinciei Kosovo, Joost Lagendijk, se asteapta ca in documentul de lucru, pe care Tanjug l-a consultat la Bruxelles, sa se prevada un fel de "suveranitate limitata" pentru viitorul statut al Kosovo-Metohija, transmite Rompres. In acest document, care serveste ca baza a viitorului raport si al rezolutiei PE (in martie anul viitor), Joost Lagendijk a accentuat ca viitorul statut al provinciei Kosovo trebuie rezolvat urgent, dar a adaugat ca acest lucru nu inseamna ca solutia sa fie impusa. Joost Lagendijk, care este membru in PE din partea Partidului Verzilor din Olanda, este de parere ca solutia viitorului statut al provinciei Kosovo ar trebui sa-i impiedice pe albanezi sa mai comita atentate si acte iresponsabile fata de sarbi, precum si sa-i convinga pe ultimii sa iasa din autoizolare si sa ajute institutiile financiare internationale si Uniunea Europeana sa stie ce fel de relatii vor trebui sa aiba cu Pristina. Responsabilul PE a spus ca un anume fel de independenta cu suveranitate limitata de prezenta internationala ar putea fi o solutie pentru o perioada prestabilita. (G.D.)
Episcopii Europei cer ca Dumnezeu sa nu fie uitat
Episcopii Europeni solicita introducerea unei referiri la crestinism in declaratia aniversara cu ocazia a 50 de ani de la infiintarea Uniunii Europene, informeaza EUObserver. Comisia Conferintei Episcopilor din Comunitatea Europeana (COMECE) arata ca "pentru majoritatea cetatenilor UE credinta lor crestina constituie sursa vie a sprijinului lor pentru valorile si ambitiile noastre comune. Declaratia de la Berlin (a COMECE) ar trebui astfel sa cuprinda nu doar valorile si ambitiile Uniunii Europene, ci sa reflecte si motivatia religioasa si umanista a cetateniei UE". Liderii Bisericii Romano Catolice mai noteaza ca "pentru multi dintre fondatorii Uniunii Europene amprenta crestina asupra proiectului european constituie un fapt indiscutabil". (G.D.)
David Irwing a fost eliberat
Istoricul si scriitorul englez David Irwing, condamnat in februarie 2006 la trei ani inchisoare de un Tribunal austriac pentru negarea Holocaustului, a fost eliberat, dupa 13 luni de detentie. Judecatorul Ernest Mauer, de la Inalta Curte de Casatie din Viena, care a decis eliberarea lui Irwing, este un sustinator al partidului extremistilor de dreapta al lui Jorg Heyder. David Irwing este socotit principalul negationist al Holocaustului din Europa; in cateva carti si numeroase articole el sustine ca Hitler nu a ordonat exterminarea evreilor, ca "jurnalul Annei Franck" este un fals, iar "lagarul de exterminare de la Auschwitz este o inventie evreiasca". Irwing s-a aparat sustinand ca asa a crezut pana in 1989, dar dupa ce a citit documentele despre Eichmann, in 1991, si-a schimbat opiniile. Politia austriaca nu a tinut seama de acest lucru, l-a arestat in noiembrie 2005, in cursul unei vizite facute de istoricul englez la Viena, iar Tribunalul l-a condamnat la inchisoare. (T. SOLOMOVICI)
 Afisari: 291  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Impotmoliti in Irak    13 comentarii
  Opozitia siriana, finantata de SUA    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Apocalipsa dupa Mossad (6151 afisari)
 PSD si PC petrec iar impreuna (2573 afisari)
 Liga Pro Europa ataca religia in scoli fara stirea ministerului (2190 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (II) (2070 afisari)
 Tismaneanu pus la colt de Biserica (1911 afisari)
 Radu Berceanu ii ameninta pe protejatii lui Basescu: Patronii Euroconstruct, UMB Spedition si PA&CO sunt "banditi care vor sa se traga in piept" (384 afisari)
 Contractele si secretele unor actori celebri, scoase la licitatie (370 afisari)
 Codrut Seres, acuzat de tradare si spionaj (185 afisari)
 Marie Antoinette (95 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00979 sec.