Ziua Logo
  Nr. 3812 de joi, 21 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
ZIUA si replica
-- In urma publicarii de catre ZIUA a articolelor "Botnita pentru presa" si "Esecurile lui Macovei", Ministerul Justitiei ne-a trimis un drept la replica, din care redam cele mai importante precizari:
"1. Proiectul Codului penal a fost redactat intr-o prima varianta de lucru de catre comisia de elaborare din cadrul MJ. Ministerul Justitiei nu "coace in aceste saptamani" un proiect de Cod penal, ci Comisia de elaborare discuta in mod deschis prima varianta de lucru cu toti reprezentantii instantelor si parchetelor, carora le-a fost transmis proiectul inca din data de 15 noiembrie 2006. Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a anuntat public ca va organiza dezbateri in legatura cu proiectul de Cod Penal propus de Comisia de elaborare cu toti reprezentantii mass-media. Intalnirea de ieri (n.r. - marti) de la Clubul Roman de Presa a fost o intalnire informala si a fost solicitata de ministrul justitiei tocmai pentru ca reprezentantii institutiilor media sa-si poata exprima punctele de vedere in legatura cu aceasta prima varianta si sa poata face observatii. Ministrul Justitiei a precizat de altfel ca nu isi insuseste aceasta prima varianta a proiectului Codului Penal. Cotidianul Ziua a avut un reprezentant la aceasta dezbatere si de aceea consideram ca nu este corect din punct de vedere deontologic publicarea unor informatii din timpul unei intalniri informale.
2. In ceea ce priveste afirmatiile eronate din articolul "Esecurile lui Macovei", atragem atentia asupra unui singur punct (nedezbatut pana acum): informatizarea sistemului judiciar. In anul 2006, Ministerul Justitiei a cumparat si a distribuit tuturor instantelor si parchetelor echipamente IT, care asigura aproape in totalitate necesarul pentru judecatori si procurori. Totodata, s-a realizat infrastructura de comunicatii pentru intregul sistem judiciar (...) In acest moment, 195 instante publica pe Portalul instantelor informatii legate de dosare. Publicarea acestor informatii de catre fiecare institutie in parte este sarcina conducerii instantelor, Ministerul Justitiei neputand publica astfel de informatii de la nivel central, intrucat nu are acces la acestea".
 Afisari: 380  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
IRESPONSABILI pour toujours?   de zaza
reforma are urmri   de avarfreson
cat mai asteptam pana :   de susu
La indemnul dlui S.R.Stanescu, am accesat si eu pagina MJ si are dreptate :   de Raquel
Esecurile Macovei   de mediator
A r h i v a
  Repetentii noului Cod Rutier    1 comentariu
  Benyatov aproape de libertate    
  Stiri pe scurt    
  Niculae a ras tot    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Apocalipsa dupa Mossad (6151 afisari)
 PSD si PC petrec iar impreuna (2573 afisari)
 Liga Pro Europa ataca religia in scoli fara stirea ministerului (2190 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (II) (2070 afisari)
 Tismaneanu pus la colt de Biserica (1911 afisari)
 Radu Berceanu ii ameninta pe protejatii lui Basescu: Patronii Euroconstruct, UMB Spedition si PA&CO sunt "banditi care vor sa se traga in piept" (384 afisari)
 Contractele si secretele unor actori celebri, scoase la licitatie (370 afisari)
 Codrut Seres, acuzat de tradare si spionaj (185 afisari)
 Marie Antoinette (95 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01040 sec.