Ziua Logo
  Nr. 3812 de joi, 21 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Mozart inedit la Ateneu
-- Doi prestigiosi muzicieni ai lumii concerteaza azi la Bucuresti, violonistul Augustin Dumay si pianistul Jean Bernard Pommier
Cu cateva zile inainte de sarbatori, Ateneul Roman gazduieste un concert aniversar Mozart - 250 de ani, sustinut de Orchestra Regala de Camera Valona avandu-i ca solisti pe violonistul si dirijorul Augustin Dumay (foto) si pianistul Jean Bernard Pommier, organizat de Institutul Cultural Roman.
Concertele nr. 2 si 3 pentru vioara si nr. 9 pentru pian vor rasuna astazi, incepand cu orele 19.00 in sala Atenului, organizatorii propunand o alaturare inedita cu una dintre capodoperele camerale mozartiene, Sonata in Sol Major pentru vioara si pian K 301. Evenimentul face parte din seria de concerte aniversare organizate de Institutul Cultural Roman din care fac parte si concertele cvartetului Belcea si recitalul violoncelistei Natalie Clein din Marea Britanie.
Aflat la final, Anul Mozart aduce in prim plan la Bucuresti, cu acest prilej, doua nume importante, Augustin Dumay fiind unul dintre laureatii premiilor Grammy, Gramophone si Grand Prix du Disque. Muzicianul francez va evolua in concertul din aceasta seara atat ca dirijor, cat si ca violonist. Prezentat de revista "The Strad" drept "mostenitor de drept al liniei regale belgiene, Ysaye, Dubois si Grumiaux", Augustin Dumay a evoluat in unele din cele mai prestigioase sali de concert ale lumii: Concertgebouw din Amsterdam, Palais des Beaux-Arts din Bruxelles, Queen Elizabeth Hall si Wigmore Hall din Londra, Scala din Milano, Filarmonica din Berlin.
Pianistul Jean Bernard Pommier este, de asemenea, unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni contemporani, in prezent director artistic al Northern Sinfonia si dirijor principal al Orchestrei Filarmonice din Torino. Discografia sa include integrale ale Sonatelor lui Mozart si Beethoven, lucrari de Bach, Chopin, Schumann sau Debussy. Invitat la cele mai importante festivaluri din lume, Pommier a concertat in sali din Viena, Londra, Paris, Berlin, Amsterdam, Moscova sau Chicago.
Monica ANDRONESCU 
 Afisari: 143  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Baciu - Dumitrescu: armonie si extaz    
  Cazul Cosasu - Mihaies    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Apocalipsa dupa Mossad (6151 afisari)
 PSD si PC petrec iar impreuna (2573 afisari)
 Liga Pro Europa ataca religia in scoli fara stirea ministerului (2190 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (II) (2070 afisari)
 Tismaneanu pus la colt de Biserica (1911 afisari)
 Radu Berceanu ii ameninta pe protejatii lui Basescu: Patronii Euroconstruct, UMB Spedition si PA&CO sunt "banditi care vor sa se traga in piept" (384 afisari)
 Contractele si secretele unor actori celebri, scoase la licitatie (370 afisari)
 Codrut Seres, acuzat de tradare si spionaj (185 afisari)
 Marie Antoinette (95 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01993 sec.