Ziua Logo
  Nr. 3811 de miercuri, 20 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Cuplul Gherghiu-Alagna in "Traviata" erotica
-- Celebrul regizor italian Franco Zeffirelli se gandeste la o "versiune erotica" a operei Traviata de Verdi, pe care ar urma sa o puna in scena la Roma in aprilie anul viitor, cu Roberto Alagna, care tocmai a fost implicat intr-un scandal la Scala din Milano, si sotia sa, soprana Angela Gheorghiu, relateaza Corriere della Sera, citat de Rompres.
"Ma gandesc la o versiune erotica, aceea pe care Verdi a imaginat-o in mod sigur, insa pe care nu a putut sa o ilustreze din cauza epocii", a declarat Zeffirelli, care are acum 83 de ani. "Vreau ca erotismul sa fie palpabil. Pentru ca am la dispozitia mea doi cantareti frumosi, care se iubesc cu adevarat in viata reala, nu exista o ocazie mai buna ca aceasta", a adaugat legendarul regizor italian. Zeffirelli, care a pus in scena Aida la Scala, a comentat si gestul tenorului Roberto Alagna, care, la inceputul acestei luni, a parasit scena in plina reprezentatie, din cauza fluieraturilor publicului: "A fost un moment de nebunie. Nu poate fi aparat". "Daca vrea sa-si recapete credibilitatea in lumea operei, trebuie sa se angajeze durabil. Traviata ar fi o ocazie formidabila. Daca vrea sa-si recupereze credibilitatea in lumea operei va trebui sa se straduiasca mult. <<Traviata>> este o ocazie formidabila", a mai spus Zeffirelli. Alagna, pe care unii critici l-au numit "noul Pavarotti", a parasit brusc scena, in urma cu o saptamana, dupa ce a interpretat aria "Celeste Aida", pe parcursul careia a fost fluierat continuu de unii spectatori, nemultumiti de prestatia lui. In urma acestui incident, directorul teatrului a anuntat, in ziua urmatoare, ca va renunta la serviciile tenorului.
La randul lui, Roberto Alagna a declarat ca va da in judecata teatrul daca nu i se va permite sa se intoarca. (C. CIOBANU)
 Afisari: 1008  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Topul celor mai extravagante cadouri    
  Ninsori slabe    
 Top afisari / comentarii 
 Golanul penal (5786 afisari)
 Contraatac al BOR la Raportul Tismaneanu (3186 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (I) (2067 afisari)
 Scapati de structurile Kominternului! (1608 afisari)
 Romani sclavi in Italia (1419 afisari)
 Traian Basescu in lupta cu ramasitele comunismului (700 afisari)
 Ultimele pagini ale Raportului FBI despre John Lennon au fost facute publice (176 afisari)
 CSAT si-a stabilit prioritatile pentru 2007 (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01684 sec.