Ziua Logo
  Nr. 3811 de miercuri, 20 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
De la Cluj, pictorul Stefan Caltia ajunge pe simezele bistritene
Aripi itinerante
-- Reluand preocuparile sale din anii '70-'80 sI alaturandu-le lucrarilor realizate anul acesta, Stefan Caltia prezinta ideea vanzatorului de aripi de la Cluj, la Bistrita, intr-un eveniment al carui vernisaj va avea loc azi (20 decembrie), de la orele 17.00, la Galeriile de Arta ale Uniunii de resort din localitate (Piata Centrala, nr. 24), in prezenta artistului.
"Calator cu vasul de alama"
Stefan Caltia nu este doar un artist a carui recunoastere a depasit demult granitele (lucrarile sale se afla in colectii private sau publice europene, atragand interesul muzeelor mai ales din spatiul scandinav), el detine de asemenea o cota importanta in cadrul vanzarilor de arta contemporana romaneasca. In acest context, pentru iubitorul de arta bistritean poate fi interesant sa vada picturi de data recenta ale maestrului, dar si cateva lucrari din colectii private.
De asemenea, cu ocazia expozitiei, va fi lansat un nou catalog-armonica ce contine sase cartI postale cu detalii din lucrari recente ale artistului.
Primul album cu acest format dedicat lui Stefan Caltia - catalogul-armonica - reprezinta o initiativa mai veche a Galeriei Posibila si sustine ideea operei de arta ce trebuie mai degraba privita decat vorbita. Realizat special pentru "Vanzatorul de aripi" la Bistrita, catalogul incearca sa ofere un nou pretext de dialog cu privitorul, mizand pe importanta detaliului, a povestii ce rezida in detaliu, din operele lui Stefan Caltia. Expozitia va ramane deschisa pana pe 20 ianuarie 2007. Galeria va fi inchisa in zilele de 25 si 31 decembrie 2006 si 1 ianuarie 2007.
Organizatorii sunt Mircea Oliv/Galeriile de Arta ale Uniunii Artistilor Plastici din Bistrita si Galeria Posibila din Bucuresti, cu sprijinul Consiliului Local Bistrita, al Primariei Municipiului, al Consiliului Judetean si al Centrului Judetean pentru Cultura. (L.D.)
 Afisari: 168  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Captivitate indusa    
  Pianista Luiza Borac    
  Dubla Borges    
  "Povestea povestilor" trilingva    
  Sarbatorind Craciunul    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Golanul penal (5786 afisari)
 Contraatac al BOR la Raportul Tismaneanu (3186 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (I) (2067 afisari)
 Scapati de structurile Kominternului! (1608 afisari)
 Romani sclavi in Italia (1419 afisari)
 Traian Basescu in lupta cu ramasitele comunismului (700 afisari)
 Ultimele pagini ale Raportului FBI despre John Lennon au fost facute publice (176 afisari)
 CSAT si-a stabilit prioritatile pentru 2007 (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01872 sec.