Ziua Logo
  Nr. 3811 de miercuri, 20 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Ministerele vor transfera toate companiile privatizabile din subordinea lor la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului
AVAS calare pe privatizare
-- Guvernul va adopta in perioada urmatoare un act normativ privind transferul la AVAS a companiilor privatizabile din subordinea Ministerelor Comunicatiilor, Agriculturii, Transporturilor, Culturii, Apararii, Finantelor Publice si a RA-APPS. Premierul Calin Popescu Tariceanu le-a cerut tuturor ministrilor, in urma cu doua saptamani, sa transfere in portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) companiile care urmeaza sa fie privatizate, au declarat, pentru Mediafax, surse guvernamentale.
mircea pAun - ziua foto
Printre companiile incluse in programele de privatizare ale ministerelor se gasesc Societatea Nationala de Radiocomunicatii, Posta Romana, Romtelecom, CFR Marfa, Loteria Nationala, Imprimeria Nationala, Coresi, precum si fostele intreprinderi agricole de stat (IAS) aflate in portofoliul Ministerului Agriculturii. Preluarea va fi realizata pe baza unor protocoale incheiate intre AVAS si ministerele care administreaza in prezent societatile. In urma cu doua saptamani, Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta pentru trecerea Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) din subordinea Ministerului Economiei la AVAS. Odata cu transferul OPSPI la AVAS, in portofoliul Autoritatii vor intra 41 de companii aflate in prezent in administrarea Ministerului Economiei si Comertului (MEC). Seful Guvernului a declarat, luni seara, pentru Mediafax, ca asteapta ca MEC si AVAS sa rezolve "mici divergente" legate de transferul OPSPI.
Intrebat daca a semnat ordonanta de urgenta pentru trecerea OPSPI la AVAS, astfel incat actul normativ sa poata fi publicat in Monitorul Oficial, premierul a aratat ca intre presedintele AVAS, Teodor Atanasiu (foto), si ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, exista unele "mici divergente" care trebuie clarificate in prealabil.
Ieri, potrivit NewsIn, divergenta dintre ministrul Economiei, Varujan Vosganian, si presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, pe tema Ordonantei OPSPI a si fost rezolvata, cei doi convenind sa faca prin ordin comun unele numiri, astfel incat sa poata continua strategia in politica energetica. (G.M., G.R.P.)
 Afisari: 306  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Alergatura la Fisc pentru masinile cumparate in UE    1 comentariu
  Noul Acord CEFTA, semnat la Bucuresti    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Golanul penal (5786 afisari)
 Contraatac al BOR la Raportul Tismaneanu (3186 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (I) (2067 afisari)
 Scapati de structurile Kominternului! (1608 afisari)
 Romani sclavi in Italia (1419 afisari)
 Traian Basescu in lupta cu ramasitele comunismului (700 afisari)
 Ultimele pagini ale Raportului FBI despre John Lennon au fost facute publice (176 afisari)
 CSAT si-a stabilit prioritatile pentru 2007 (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01006 sec.