Ziua Logo
  Nr. 3811 de miercuri, 20 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Situatia tensionata din SPP in atentia CSAT
-- Dezvaluirile ZIUA au atras atentia membrilor Consiliului Suprem de Aparare a Tarii * Reorganizarea institutiei genereaza nemultumiri in randul angajatilor Serviciului de Protectie si Paza
Astazi, la Palatul Cotroceni, membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii se reunesc in ultima sedinta din acest an pentru a analiza, printre altele, situatia tensionata din interiorul Serviciului de Protectie si Paza. Asa cum ziarul ZIUA a prezentat la inceputul acestei saptamani, in interiorul SPP se manifesta o stare de nemultumire in legatura cu procesul de reorganizare demarat de generalul Pahontu si de pastrarea in cadrul institutiei a fostilor securisti.
Membrii CSAT vor analiza si noua Metodologie de organizare si executare a interventiei contrateroriste elaborata de Serviciul Roman de Informatii. George Maior, directorul SRI, si Claudiu Saftoiu, directorul SIE, vor prezenta sefului statului situatia operativa curenta si de perspectiva privind sistemul national de prevenire si combatere a terorismului, precum si modul cum functioneaza Centrul de Conducere Operativa Antiterorista. Directorii SRI si SIE vor face si o evaluare a riscurilor de securitate economica cu potential de compromitere a includerii Romaniei in culoarele de transport international al gazelor naturale si al titeiului.
Ministrul Frunzaverde si amiralul Marin vor supune atentiei CSAT planul-cadru de continuare a procesului de restructurare si modernizare a Armatei Romaniei in anul 2007 si Planul de intrebuintare a fortelor la misiuni in afara teritoriului statului roman, in anul 2007.
Politia aeriana NATO
De asemenea, reprezentantii Ministerului Apararii vor prezenta detalii referitoare la participarea Romaniei cu forte si mijloace pentru executarea de misiuni de "Politie Aeriana", in afara teritoriului national.
Membrii CSAT vor adopta si recomandari pentru protectia speciala a fondurilor arhivistice aflate in pastrarea Arhivelor Nationale si la creatorii si detinatorii de arhiva. Cu aceeasi ocazie, vor fi analizati factorii de risc privind sustragerea, distrugerea sau folosirea in alte scopuri decat cele prevazute de lege a documentelor de arhiva.
Generalul Tudor Tanase, directorul Serviciului de Telecomunicatii le va prezenta membrilor CSAT stadiul si perspectivele implementarii sistemelor de radiocomunicatii mobile "TETRA" in Romania. Astazi, CSAT va aproba infiintarea unei baze industriale integrate care sa asigure suportul logistic necesar indeplinirii obiectivelor de securitate nationala, axata pe industria de aparare. Varujan Vosganian va prezenta stadiul in care se afla procesul de privatizare a societatilor comerciale din industria de aparare.
Doru DRAGOMIR 
 Afisari: 927  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Complicele de la Concurenta    2 comentarii
  Procurorul Dabu fabrica dosare pe banda rulanta    1 comentariu
  Cum se fura la Inter    2 comentarii
  Limba de lemn si secretomanie    
  Donatie de la FBI pentru SECI Romania    
  "Catalogul" hotilor de masini    
  Amanare in dosarul Rompetrol    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Golanul penal (5786 afisari)
 Contraatac al BOR la Raportul Tismaneanu (3186 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (I) (2067 afisari)
 Scapati de structurile Kominternului! (1608 afisari)
 Romani sclavi in Italia (1419 afisari)
 Traian Basescu in lupta cu ramasitele comunismului (700 afisari)
 Ultimele pagini ale Raportului FBI despre John Lennon au fost facute publice (176 afisari)
 CSAT si-a stabilit prioritatile pentru 2007 (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01191 sec.