Ziua Logo
  Nr. 3811 de miercuri, 20 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Procurorul Dabu fabrica dosare pe banda rulanta
-- Doua persoane au fost trimise in judecata de procurorul Valerica Dabu de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti pe baza unor acuzatii demontate in instanta
Foto: mediafax
ZIUA a publicat in urma cu aproape trei luni un material despre abuzurile procurorului Valerica Dabu de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, care a fabricat un dosar in colaborare cu comisarul Nicolae Cornel. Cei doi au sucit ancheta impotriva unui fost angajat al Ministerului Sanatatii care descoperise si reclamase un fals. Prezentam astazi un nou caz marca Dabu.
O intreaga asociatie de locatari din blocul bucurestean P 1 situat pe bulevardul Dimitrie Cantemir, numarul 2, scara 2 este hartuita de unul dintre locatari, Adrian Burca. Prin fel de fel de plangeri, timp de 14 ani, Burca a reusit, cu aportul procurorului Dabu, amanarea constituirii asociatiei de proprietari. In anul 1993, Burca a profitat de faptul ca tatal sau era presedintele asociatiei de locatari si a fabricat o adeverinta din care reiesea ca vecinii accepta sa i se acorde una dintre cele trei uscatorii ale imobilului. Burca s-a folosit de acest document la Primaria Sectorului 4, reusind sa cumpere spatiul. In octombrie 1994, locatarii au decis intr-o sedinta sa inchirieze cele trei uscatorii ale blocului. Cei doi Burca s-au opus. Atunci s-a aflat de falsul comis de acestia. Asociatia inca neconstituita ca personalitate juridica l-a dat in judecata pe Burca. Sirul proceselor continua din '94 pana in prezent. Ca sa impiedice formarea asociatiei de proprietari, Burca a initiat tot felul de actiuni in instanta. Locatarii sunt la a treia incercare. In afara contestatiilor din instante, Burca a facut si plangeri penale celor care s-au indreptat impotriva sa.
In 2001, Titel Barbu si presedintele asociatiei, Dumitru Cojocaru, au devenit "tinte" pentru ca au incercat sa constituie asociatia de proprietari. Burca i-a reclamat pe Barbu si Cojocaru pentru uz de fals si fals pentru a-i determina sa uite de uscatoria sa. "Falsul" era un inscris tipizat care trebuia depus la Primarie pentru constituirea asociatiei si in care Cojocaru trecuse trei uscatorii. In procesul verbal era specificat ca una este in litigiu. Burca il acuza pe Barbu de faptul ca a depus tipizatul la Primarie, adica: uz de fals. Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4, la propunerea politistilor, au dat neinceperea urmaririi penale.
Burca a contestat solutia si dosarul a ajuns la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. In parohia lui Dabu. Acesta a intocmit rechizitoriul si i-a trimis in judecata pe Barbu si Cojocaru. Politistul care a anchetat cazul a primit chiar si intrebarile interogatoriului de la procurorul Dabu. La prima instanta cei doi au fost achitati. Apelul a fost semnat chiar de Dabu, desi nu avea acest drept, odata ce tot el intocmise rechizitoriul. Tribunalul i-a achitat pe cei doi, insa le-a dat un milion de lei vechi, amenda administrativa. Judecata a continuat pentru ca tot Dabu s-a ocupat si de recursul la Curtea de Apel pe care, de asemenea, l-a semnat. Solutia s-a mentinut.
Intimidarea martorilor
In aprilie 2005, pentru a suspenda un alt dosar, Burca i-a facut plangere penala unui alt vecin de-al sau, Ene Vecu, pentru fals de identitate. Burca il acuza pe Ene Vecu ca s-a prezentat in locul fiului sau la o adunare generala a locatarilor privind constituirea asociatiei de proprietari care a avut loc in aprilie 2004, sedinta in care acesta fusese ales presedinte. Ene Vecu a fost chemat la Sectia de Politie Sector 4, pe 10.04.2005. Dupa un an, Ene Vecu s-a adresat prim-procurorului Rosca Ovidiu Emanuel si a cerut relatii despre dosarul 2074/P/2005. El afirma ca procurorul i-a spus ca dosarul a ajuns la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Intr-o adresa, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 aduce la cunostinta ca, la data de 17.10.2005, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti s-a inregistrat o alta plangere a lui Burca cu solicitarea de extindere a cercetarilor pentru alte infractiuni si dosarul pe care-l aveau a fost conexat cu cel de la Parchetul Tribunalului. Surprinzator pe 23 noiembrie, Parchetul ne comunica faptul ca pe 14.09.2006 dosarul cu pricina a fost returnat Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 ca urmare a modificarilor aduse codului de procedura. Este curios ca cei de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 4 nu cunosteau acest lucru. Mai probabil este ca prim-procurorul de la Parchetul Tribunalului, Nestor Dragos sa se fi spalat pe maini de facaturile lui Dabu. Se pare ca toate plangerile penale ale lui Burca ajung la Dabu, chiar daca procedural ar trebui sa aiba un alt curs.
Doru IORDACHE 
 Afisari: 891  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Legea 356/2006 se va aplica procurorilor NECINSTITI ?   de lyly
A r h i v a
  Complicele de la Concurenta    2 comentarii
  Cum se fura la Inter    2 comentarii
  Limba de lemn si secretomanie    
  Situatia tensionata din SPP in atentia CSAT    
  Donatie de la FBI pentru SECI Romania    
  "Catalogul" hotilor de masini    
  Amanare in dosarul Rompetrol    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Golanul penal (5786 afisari)
 Contraatac al BOR la Raportul Tismaneanu (3186 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (I) (2067 afisari)
 Scapati de structurile Kominternului! (1608 afisari)
 Romani sclavi in Italia (1419 afisari)
 Traian Basescu in lupta cu ramasitele comunismului (700 afisari)
 Ultimele pagini ale Raportului FBI despre John Lennon au fost facute publice (176 afisari)
 CSAT si-a stabilit prioritatile pentru 2007 (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02158 sec.