Ziua Logo
  Nr. 3811 de miercuri, 20 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Orange, Vodafone, SNR si Rartel vor instala 123 de telecentre noi la sate
-- Companiile Orange Romania, Rartel S.A, Societatea Nationala de Radiocomunicatii si Vodafone Romania vor instala telecentre in alte123 de localitati din mediul rural care au acces redus la servicii de telefonie, informeaza marti un comunicat al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii.
Costul net al instalarii acestor 123 de telecentre se ridica la 4.973.881,31 lei, suma care va fi acoperita de ANRC din fondul pentru serviciul universal. in medie, costul total al echipamentelor instalate si al mentinerii in functiune timp de trei ani a unui telecentru, stabilit in urma licitatiei, este de 40.438. lei (aproximativ 11.800 Euro). Costul instalarii legaturilor de acces pentru fiecare localitate difera in functie de tehnologia utilizata si de distanta fata de cel mai apropiat punct al retelei furnizorului desemnat.
Orange Romania va instala 36 de telecentre in localitati din 18 judete, Rartel va instala 24 de telecentre in localitati din 14 judete, Societatea Nationala de Radiocomunicatii va instala 44 de telecentre in localitati din 16 judete, iar Vodafone Romania va instala 19 de telecentre in localitati din 13 judete, se arata in acelasi comunicat.
Companiei Orange Romania i-au mai fost atribuite cinci telecentre in urma licitatiei din 2004, trei telecentre in etapa din 2005 si opt telecentre in martie 2006.
Vodafone Romania a mai instalat 11 astfel de telecentre in urma licitatiei din 2005, iar compania Rartel a instalat pana acum 12 telecentre care i-au fost atribuite in martie 2006.
Societatea Nationala de Radiocomunicatii a castigat in 2005 instalarea de 9 telecentre, pe 27 martie 2006 fiindu-i atribuita instalarea a inca 50 de astfel de centre.
Celelalte companii care au instalat astfel de telecentre sunt RomTelecom si Euroweb Romania cu noua, respectiv, un telecentru.
Instalarea celor 123 de telecentre noi va incepe de indata ce se vor semna contractele tripartite intre castigatorii licitatiei, autoritatile administratiei publice locale si ANRC. Dupa semnarea acestor contracte, primariile au obligatia de a pune la dispozitia companiilor desemnate, in termen de 15 zile, spatiul necesar functionarii telecentrului. Furnizorii au obligatia de a instala telecentrele si a incepe furnizarea serviciilor in termenul precizat prin ofertele declarate castigatoare, termenul maxim fiind de 120 de zile de la punerea la dispozitie a spatiului.
Pana in prezent ANRC a organizat licitatii pentru instalarea de telecentre in 331 localitati. Dintre acestea, in 124 de localitati telecentrele sunt deja functionale, restul urmand a deveni operationale pana la jumatatea anului viitor, potrivit informatiilor oferite de autoritatea de reglementare.
Potrivit documentatiei disponibile pe pagina web a ANRC, telecentrul este un spatiu public (o incapere) in cadrul caruia se furnizeaza accesul la o retea publica de telefonie, fiind dotat cu cel putin doua aparate telefonice, un aparat fax si doua calculatoare conectate la Internet.
Prin intermediul telecentrelor, populatia din mediul rural va putea initia si primi apeluri locale, nationale si internationale precum si catre/din retelele publice de telefonie mobila, va putea apela non stop numarul unic pentru apeluri de urgenta (112) sau alte numere telefonice nationale pentru anuntarea urgentelor, va avea acces la serviciul de fax si la servicii.
 Afisari: 208  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Retelele sociale sunt cele mai cautate pe Google    
  Mai multi artisti de top dau in judecata un site care face afaceri cu muzica lor    
 Top afisari / comentarii 
 Golanul penal (5786 afisari)
 Contraatac al BOR la Raportul Tismaneanu (3186 afisari)
 De vina este tarisoara meaaa! (I) (2067 afisari)
 Scapati de structurile Kominternului! (1608 afisari)
 Romani sclavi in Italia (1419 afisari)
 Traian Basescu in lupta cu ramasitele comunismului (700 afisari)
 Ultimele pagini ale Raportului FBI despre John Lennon au fost facute publice (176 afisari)
 CSAT si-a stabilit prioritatile pentru 2007 (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03516 sec.