Ziua Logo
  Nr. 3808 de sambata, 16 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
SUA: Peste 75% din utilizatorii de internet folosesc banda larga
-- Trei din patru utilizatori de internet din SUA au folosit conexiunea in banda larga, in luna noiembrie, potrivit unui studiu de piata realizat de compania de monitorizare a audientelor online Nielsen/NetRatings, citat de site-ul InformationWeek.com.
Accesul la internet in banda larga (broadband) a crescut luna trecuta in SUA cu 13% fata de nivelul de 65% atins in noiembrie trecut, utilizatorii acestui tip de banda petrecand mai mult timp online si vizitand de doua ori mai multe pagini web decat cei utilizand banda ingusta (narrowband), potrivit aceleiasi surse.
Utilizatorii de broadband au petrecut in medie 34 de ore si 50 de minute online, cu o treime mai mult decat cei care folosesc internet narrowband, mai spune studiul citat de InformationWeek.
Site-urile de jocuri, mesagerie instant, servicii de e-mail si socializare in retea au ocupat aproape toate pozitiile din top-ul 10 in preferintele surferilor din punct de vedere al timpului petrecut online. Potrivit studiului, pe primele doua locuri s-au clasat Pogo.com (site de jocuri online detinut de gigantul de jocuri video Electronic Arts) si Electronic Arts, urmate de AOL Instant Messenger (serviciu de mesagerie instant), MySpace.com (site de socializare) si Microsoft's MSN Games. Pe ultimele cinci locuri s-au clasat RuneScape (joc online cu peste 9 milioane de utilizatori), Yahoo Mail, Google Gmail, iTunes (serviciu media) si Trend Micro (servicii de securitate online).
in Europa, un studiu EIAA (European Interactive Advertising Association) arata ca rata de penetrare a broadbandului a crescut cu 14% in fiecare an si ca europenii petrec peste 11 ore pe saptamana online.
in Romania, conexiunile care ofera posibilitatea de a accesa serviciile de acces la internet in banda larga acopera 5,5% din populatia Romaniei, potrivit unor informatii furnizate de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) in luna iunie a acestui an. Numarul serviciilor de banda larga a crescut cu 60% in primul semestru al anului 2006 la aproape 1,2 milioane utilizatori, potrivit ANRC.
 Afisari: 358  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Fenomenul transmisiilor ilegale de programe sportive live pe internet ia amploare    
  Germania acorda un proiect de aparare de 7,2 miliarde de euro firmelor Siemens si IBM    
 Top afisari / comentarii 
 Nistorescu si-a gasit a patra jumatate (3333 afisari)
 Fusereala (2996 afisari)
 CIA si asasinarea lui Robert Kennedy (2955 afisari)
 Romania in cumpana istoriei (2410 afisari)
 De ce nu avem nevoie de raportul Tismaneanu (2331 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01272 sec.