Ziua Logo
  Nr. 3808 de sambata, 16 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Germania acorda un proiect de aparare de 7,2 miliarde de euro firmelor Siemens si IBM
-- Comitetul parlamentar pentru buget al Germaniei a aprobat un fond de 7,2 miliarde de euro pentru proiecte de aparare dezvoltate de IBM si Siemens, grup implicat intr-un scandal pentru coruptie in obtinerea unor contracte, a anuntat Ministerul Apararii german, citat de Reuters.
Un alt proiect a fost, de asemenea, aprobat, ridicand cheltuielile totale aprobate de comitet la aproape opt miliarde de dolari, a declarat o sursa apropiata comitetului.
Filiala pentru tehnologia informatiei a Siemens, SBS, impreuna cu IBM, vor incheia contracte, pentru aceste proiecte, in valoare de 7,2 miliarde de dolari, a anuntat Ministerul, in cadrul unei declaratii.
O sursa apropiata proiectului a declarat ca SBS va primi 60% din contractul de IT iar IBM va obtine restul. Potrivit aceleiasi surse, contractele vor fi semnate pana la sfarsitul anului in curs.
SBS a refuzat sa comenteze, scrie Reuters.
Actiunile Siemens, afectate de scandalul de coruptie in care este implicat conglomeratul industrial, s-au depreciat cu 0,3%, pana la 73,50 euro, pe o piata care a crescut cu 0,5%.
Cele doua companii ar trebui sa instaleze aproximativ 140.000 de calculatoare personale, 700 de servere si mii de aparate telefonice, pentru fortele militare germane.
"Operarea si actualizarea infrastructurii tehnologice civile a armatei Germaniei vor fi efectuate, in urmatorii zece ani, de catre o companie formata din armata, in cooperare cu SBS si IBM", au declarat reprezentantii ministerului.
SBS si IBM vor detine, impreuna, 50,1% din compania care va opera contractele iar guvernul german va fi partener minoritar cu 49,9%, a mai anuntat Ministerul.
Directorul sef al Fujitsu-Siemens, o firma mixta a Siemens si a conglomeratului japonez de electronice Fujitsu, a estimat, anterior, pentru Reuters, ca exista mari sanse ca grupul pe care il conduce sa castige partea de PC as contractului.
Guvernul planuieste sa cumpere si 272 de vehicule blindate de transport "Boxer", pentru 891 de milioane de euro, a declarat sursa apropiata proiectului. Companiile Rheinmetall, Krauss-Maffei Wegmann si firma olandeza Stork sunt implicate in dezvoltarea vehiculelor.
Acordul comitetului transforma planul intr-o virtuala certitudine, cu toate ca mai trebuie aprobat si de parlament.
Ziarul Die Welt a citat surse din comitet care au declarat ca Germania se pregateste sa amane achizitionarea planuita de elicoptere, proiect in care este partener si grupul european pentru aparare EADS. Este vorba despre elicoptere navale MH-90 si de NH-90, al caror cost al fi trebuit sa fie de aproximativ 2,4 miliarde de euro.
 Afisari: 170  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Fenomenul transmisiilor ilegale de programe sportive live pe internet ia amploare    
  SUA: Peste 75% din utilizatorii de internet folosesc banda larga    
 Top afisari / comentarii 
 Nistorescu si-a gasit a patra jumatate (3333 afisari)
 Fusereala (2996 afisari)
 CIA si asasinarea lui Robert Kennedy (2955 afisari)
 Romania in cumpana istoriei (2410 afisari)
 De ce nu avem nevoie de raportul Tismaneanu (2331 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01799 sec.