Ziua Logo
  Nr. 3808 de sambata, 16 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
DNA ia la puricat privatizarea Alro
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au declansat ieri umarirea penala in dosarul privind legalitatea contractului de privatizare a combinatului producator de aluminiu Alro Slatina.
Combinatul de aluminiu se afla in proprietatea grupului Marco International, care a devenit actionar majoritar in anul 2002, cand a achizitionat de la fosta Autoritate pentru Privatizare un pachet de 10% din actiuni. Contractul a fost semnat de presedintele de atunci al Autoritatii, Ovidiu Musetescu.
"La data de 15 decembrie 2006, procurorii DNA au inceput urmarirea penala in rem pentru fapte asimilate infractiunilor de coruptie si anume infractiunea prevazuta de articolul 10 litera a din Legea 78/2000", a comunicat DNA, citata de Mediafax. Potrivit articolului 10, litera a al Legii 78, este pedepsita cu inchisoare de la 5 la 15 ani si intrerzicerea unor drepturi daca - in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite - "s-au stabilit, cu intentie, valori diminuate, fata de valoarea comerciala reala, a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare sau cu ocazia unei tranzactii comerciale, ori a bunurilor apartinand autoritatilor publice sau institutiilor publice, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora, comisa de cei care au atributii de conducere, de administrare sau de gestionare". Autoritatea pentru Privatizare a vandut pachetul reprezentand 10% din actiuni pentru 11,4 milioane de dolari, iar participatia Marco a urcat la 51%. Anterior, Marco investise aproximativ 50 de milioane de dolari pentru cumpararea la Bursa de Valori a peste 40% din capitalul Alro. In prezent, Marco Industries controleaza 85,2% din actiuni, participatie atinsa in urma unor majorari succesive de capital. (D.E.I.)
 Afisari: 388  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Niculae, bandit imobiliar    
  Cinci condamnari la CEDO intr-o zi    5 comentarii
  Bratarile dacice, analizate in laborator    
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Nistorescu si-a gasit a patra jumatate (3333 afisari)
 Fusereala (2996 afisari)
 CIA si asasinarea lui Robert Kennedy (2955 afisari)
 Romania in cumpana istoriei (2410 afisari)
 De ce nu avem nevoie de raportul Tismaneanu (2331 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01028 sec.