Ziua Logo
  Nr. 3799 de miercuri, 6 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Oi in Bucuresti, cal omorat in accident aviatic
-- In timp ce Agentia EPA transmitea ieri pe fluxul sau o fotografie in care o turma de oi pastea nestingherita in Bucuresti, la Bacau, pe pista Aeroportului International, o aeronava lovea, in timpul decolarii, un cal, pe care nu l-a vazut din cauza cetei. Si oile, dar si calul s-au aflat in locuri nepotrivite, la momente extrem de nepotrivite. Toate acestea sunt posibile intr-o tara care numai peste cateva zile va face parte din Uniunea Europeana. Pentru a evita astfel de situatii exista legi, insa nimeni nu le respecta.
Foto: EPA
Ieri dimineata, la decolarea cursei Carpatair Bacau-Timisoara, in conditii de ceata, imediat dupa desprinderea de la sol, echipajul aeronavei de tip SAAB-2000 inmatriculata YR-SBI, a sesizat o usoara lovitura pe care a raportat-o organelor de trafic aerian. La controlul efectuat pe pista a fost descoperit un cal care zacea lovit la cap in apropierea axului acesteia. Echipajul si compania au fost informate, iar aeronava avand parametrii de functionare normali si-a continuat zborul. Inaintea aterizarii la Timisoara s-au luat toate masurile de precautie, inclusiv trecerea deasupra pistei cu trenul scos pentru verificarea eventualelor avarii. Aterizarea s-a desfasurat in siguranta. "Aeronava de 50 de locuri zboara plina pe acest traseu. Nici nu vrem sa ne imaginam ce s-ar fi putut intampla. E pacat ca se poate petrece asa ceva pe un aeroport international, cu pretentii inaintea integrarii europene, si doar maiestria pilotilor romani a facut sa nu iasa o tragedie", ne-a declarat Raluca Vasilescu, marketing manager la Carpatair. Ea a completat ca pe aeroprturile din Moldova se intampla destul de des ca oile, vacile sau caii sa treaca de zona de protectie si sa se apropie periculos de tare de piste.
La Ministerul Transporturilor, prin ordin semnat de Radu Berceanu, a fost numita o comisie de investigatie, care ieri a plecat spre Bacau pentru a verifica cauzele incidentului clasificat drept "grav" potrivit normelor internationale de siguranta a zborurilor. "Orice tragedie este posibila, in momentul in care exista posibilitatea coliziunii unei aeronave cu un obiect aflat pe pista. Scopul nostru insa nu este sa dam sanctiuni, ci sa verificam si sa stabilim masuri de siguranta. Aceste lucruri vor fi analizate de catre comisia ce s-a deplasat la Bacau", ne-a declarat Catalin Radu, inspector sef in cadrul Inspectoratului Aviatiei Civile. Potrivit propriului site, in prezent, Aeroportul Bacau proceseaza anual un numar de peste 32.000 de pasageri. Numarul operatorilor aerieni de pe Aeroportul Bacau a crescut de la unul singur in 2002 (Carpatair) la trei in 2004 (Carpatair, Clubair, TAROM). Din 1997, Aeroportul Bacau a trecut in proprietatea si administrarea Consiliul Judetean Bacau.
Carmen POPESCU 
 Afisari: 1431  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Noroc cu maiestria pilotilor ca altfel...............   de Aladin
calul terorist se numeste "Alcaeda"   de maciul
Alo, alo...   de roy
Inca un comentariu   de morkov
Cand am auzit la radio   de morkov
A r h i v a
  "Delfinul" face valuri in Armata    5 comentarii
  Probe video in procesul Revolutiei    
  Fostul prefect de Iasi ajunge in boxa acuzatilor    
  Nagy si Seres la mana Cotrocenilor    1 comentariu
  Afacerea "Transformatorul"    
  Fortareata lui Niculae    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Rusii au descoperit Paradisul (3557 afisari)
 Ofsaid la PD (3267 afisari)
 Udrea, vedeta la ziua Ancai Boagiu (3262 afisari)
 Un print in cautare de "fetite" (3256 afisari)
 "Delfinul" face valuri in Armata (2275 afisari)
 Pentru Bucuresti, cu dragoste, abjectie si inca multe altele (395 afisari)
 Presedintele OMV a admis ca il cunoaste pe Stancev (300 afisari)
 Basescu a convocat comisia speciala pentru Codrut Seres si Zsolt Nagy (92 afisari)
 Eddie Murphy a parasit-o pe Mel B (73 afisari)
 Basescu a semnat decretul de numire a liberalului Dan Motreanu la Agricultura (43 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02849 sec.