Ziua Logo
  Nr. 3798 de marti, 5 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Si mortilor le scrie cineva
In America, numarul scrisorilor a crescut pentru ca luna decembrie este luna sarbatorilor, a facturilor, a impozitelor, a felicitarilor si a ofertelor speciale. Pana aici nimic neobisnuit. Numai ca mii de astfel de scrisori vin, de cinci ani, catre o adresa care nu mai exista: World Trade Center. Una dintre femeile care a primit, de exemplu, cadou o sedinta la un Centru de infrumusetare a murit chiar la 11 septembrie 2001, in urma atacurilor teroriste.
Sute de astfel de scrisori care au ca destinatari victimele atentatelor vin inca, zilnic, la oficiul postal din zona, fiind o marturie dureroasa a modului brutal in care acesti oameni si-au lasat "treburile neterminate".
Facturi, abonamente de telefon, asigurari, anunturi de la diverse cluburi, cecuri si diverse alte corespondente se aduna zi de zi intr-un birou, pentru ca acel cod postal care este trecut la rubrica "destinatar" nu mai exista: 10048.
"Cred ca totusi, mai devreme sau mai tarziu, acei care trimit scrisorile vor realiza ca aceasta adresa nu mai este. Insa nu stiu cand va fi asta" a declarat postarita Seprina Jones.
Printre cei care trimit aceste scrisori se numara si companii de renume, organizatii sau birouri de cercetare. Nu este foarte clar de ce, dupa atata vreme, scrisorile inca mai sosesc. Se pare ca majoritatea expeditorilor nu si-au actualizat bazele de date, este de parere purtatorul de cuvant al Serviciului Postal american, Pat McGovern.
In ceea ce priveste companiile care au avut, pana in 2001, sediul in World Trade Center, acestea au refuzat sa comenteze in vreun fel acest fapt.
Interesant este faptul ca firmele au, in America, contra cost, posibilitatea de a cere oficiilor postale sa le tina corespondenta, pana cand un curier al firmei va veni si o va ridica. Astfel, teancuri de scrisori zac si ocupa birouri intregi, spre exasperarea postasilor care afirma ca aceste plicuri "nu ii lasa sa uite nici o zi tragedia ingrozitoare prin care au trecut acum cinci ani". (B.M.)
 Afisari: 410  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Stimata doamna Khan,   de morkov
Birocratie   de Olga Khan
Posta este un serviciu best-effort   de morkov
A r h i v a
  Da Vinci amprentat    1 comentariu
  METEO    
  Rod Stewart a sarutat un barbat    
  Nici J-Lo nu poarta chiloti    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Pilotul MiG-ului prabusit la Beliu lesinase (3617 afisari)
 Pomana pentru boss-ul de la Steilmann (2724 afisari)
 Cazul Litvinenko spre Prodi-KGB (2370 afisari)
 Vaca de muls (2284 afisari)
 Trafic de arme prin Bulgaria (2271 afisari)
 Iliescu, Vadim si Paunescu, nominalizati de Tismaneanu drept sprijinitori activi ai comunismului (1384 afisari)
 Seara lui Mos Nicolae (647 afisari)
 PNL si PD si-au desemnat ocupantii portofoliilor "vacantate" de conservatori (110 afisari)
 Yoko Ono a acordat Premiul Turner unui pictor abstract (59 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01696 sec.